Familiepark Plaswijckpark -een schoolreisbestemming voor een onvergetelijk avontuur met je klas- bestaat 100 jaar

Rotterdam, 21 november 2023

Familiepark Plaswijckpark -een schoolreisbestemming voor een onvergetelijk avontuur met je klas- bestaat 100 jaar


Plaswijckpark is er al 100 jaar lang voor iedereen. In 1923 werd het park door de Rotterdamse horeca-ondernemer C.N.A. Loos opgericht met wandeltuinen, een speeltuin voor kinderen met een draaimolen, een glijbaan en een doolhof met lachspiegels. Ook waren er al wat dieren, zoals vogels en apen.

Het park was een van de weinige plekken waar de bewoners van het Oude Noorden van Rotterdam zich in een groene omgeving konden ontspannen. Honderd jaar later heeft het park nog steeds een ‘buurtfunctie’, maar een stuk meer avontuurlijke attracties en spannende bewoners vanuit de hele wereld zoals wallaby’s en zwarte zwanen. Het park heeft een hele rijke geschiedenis.

Schoolreisjes
Plaswijckpark is een leuke bestemming voor je schoolreis. Rennen, vliegen, ravotten, spetteren en nog veel meer. Een dagje Plaswijckpark is onvergetelijk. De leerlingen hebben gegarandeerd een heerlijke dag en de begeleiders ook.

Meer informatie voor een uitstap met jouw klas naar Plaswijckpark lees je via www.schoolreis.nl/attractie/familiepark-plaswijckpark of kijk op pagina 65 van het Nationaal Schoolreis Magazine, editienr. 63 (najaar 2023).

 

 

 

Jubilea 2024

We mogen dit jaar heel wat schoolreisbestemmingen feliciteren met hun jubileum. Familiepark Plaswijckpark mag dus 100 kaarsjes uitblazen. Proficiat! Al 30 jaar biedt Het Berenbos van Ouwehands Dierenpark Rhenen een veilig thuis voor beren en wolven. De oudste broer Artis in Amsterdam bestaat maar liefst 185 jaar en is inmiddels één van de vijf oudste dierentuinen ter wereld. Andere jarigen zijn Attractiepark Slagharen 60 jaar, Koninklijke Burgers’ Zoo 110 jaar, Linnaeushof 60 jaar, AquaZoo 20 jaar, Sprookjeswonderland Enkhuizen 50 jaar,  NEMO Science Museum 100 jaar, Avonturenboerderij Molenwaard bestaat 5 jaar, Dierenpark Amersfoort viert haar 75-jarig bestaan, evenals het Zuiderzeemuseum en tot slot De Club van Elf -een branchevereniging met leden uit verschillende soorten dagrecreatie- 50 jaar. Allemaal van harte gefeliciteerd!

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!