Populaire schoolreisbestemming Linnaeushof bestaat 60 jaar

Bennebroek, 16 mei 2023


Populaire schoolreisbestemming Linnaeushof bestaat 60 jaar


De zeer populaire schoolreisbestemming Linnaeushof -Europa’s grootste speeltuin- bestaat 60 jaar en dat is afgelopen weekend groots gevierd.

Linnaeushof was eerst een bloementuin en is in 1963 geopend als speeltuin. In 1955 werden de gronden waarop nu speeltuin staat, ingericht met grote showtuinen voor bloembollen. Mede grondlegger van Linnaeushof, Pieter Grijpstra, opende in die periode een miniatuur bloemencorso waarvan de opbrengsten geheel toekwamen aan het Rode kruis. In het voorjaar van 1956 opende het park onder de naam ‘Linnaeushof’ voor het eerst haar poorten. Toen al kwamen er zo’n dertigduizend bezoekers per jaar, waarvan talrijke schoolgroepen. Na een moeizame start met de bloemen showtuin werd begin jaren zestig een start gemaakt met de aanleg van een kleine speeltuin. Deze speeltuin werd op 15 mei 1963 door Godfried Bomans geopend.Actief spelen, dat is het motto waarmee de familie Grijpstra de speeltuin oprichtte, en dat geldt 60 jaar later nog steeds. Met ruim 350 speeltoestellen en attracties is Linnaeushof uitgegroeid tot de grootste speeltuin van Europa en een zeer populaire locatie voor schoolreisjes.

Meer informatie over schoolreisjes naar Linnaeushof in Bennebroek (Noord-Holland) lees je via www.schoolreis.nl/speeltuin/linnaeushof. Linnaeushof staat op pagina 109 van het Nationaal Schoolreis Magazine, editienr. 62 (voorjaar 2023).

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!