ARTIS de oudste dierentuin van Nederland bestaat 185 jaar

Amsterdam, 9 mei 2023


ARTIS de oudste dierentuin van Nederland bestaat 185 jaar


In ARTIS komen natuur, cultuur en erfgoed samen. Elke boom, elk dier, elk gebouw, elke microbe, elke planeet vertelt een eigen verhaal. De verhalen van ARTIS bestaan al sinds 1838 en worden elke dag opnieuw geboren.

Met de klas naar ARTIS
Op meerdere plekken in het park komen leerlingen in aanraking met thema’s rondom biodiversiteit en duurzaamheid. Ze gaan tijdens een schoolreis/excursie zelf op pad door het ARTIS-park met een speurtocht of een werkblad. Je maakt het bezoek helemaal compleet met een les in het ARTIS-Planetarium of combineer het voordelig met een lesbezoek aan ARTIS-Micropia, het enige microbenmuseum ter wereld.

Gratis les bij een schoolbezoek
Van kennismaken met bedreigde dieren en planten tot het ontdekken van recordhouders in de natuur of een les over sterren en planeten. ARTIS biedt voor alle niveaus kosteloos lessen en werkbladen aan die aansluiten bij het curriculum.

In ARTIS kan een schoolbezoek precies op maat gemaakt worden, zodat ieder kind een onvergetelijke dag beleeft. Meer informatie en/of een gratis oriëntatiebezoek lees je via www.schoolreis.nl/dierenpark/artis of kijk op pagina 105 van het Nationaal Schoolreis Magazine, editienr. 62 (voorjaar 2023).

(© Fotocredit: De hoofdingang van Artis in ca. 1883 door A.T. Rooswinkel, Collectie Stadsarchief Amsterdam.)


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!