AquaZoo viert twintigste verjaardag met tijdelijke expositie ‘Ocean Bricks’

Leeuwarden, 4 april 2023


AquaZoo viert twintigste verjaardag met tijdelijke expositie ‘Ocean Bricks’


Het is dit jaar twintig jaar geleden dat AquaZoo Leeuwarden haar deuren opende als dierentuin. De jaren daarvoor fungeerde de locatie als recreatiegebied en als otterpark AquaLutra. Dit jubileum wordt gevierd met onder andere de tijdelijke expositie: Ocean Bricks. Sinds afgelopen weekend zijn er meer dan twintig bijzondere dieren te bewonderen. De dieren zijn namelijk gemaakt van duizenden bouwsteentjes.

De levensechte bouwwerken zijn van 1 april tot en met 18 juni te bewonderen. De bijzondere dieren zijn door het hele park te zien. Eén van de bouwwerken is een orka met jong. Het bouwwerk is gemaakt met 223.259 Bricks steentjes met een gewicht van ruim 1.100 kilo en het duurde 550 uur om het bouwwerk te maken.

Educatief schoolreisje naar AquaZoo
Laat de leerlingen een onvergetelijke dag beleven in AquaZoo en ontdek naast de tijdelijke dieren van Ocean Bricks ook de nieuwste bewoners. Laat ze oog in oog staan met de Amoertijgers en laat ze de in het wild uitgestorven Pater Davidsherten bewonderen. Of laat ze door het dierenpark klimmen en klauteren via de avonturenroute. Ga met de klas op ontdekkingsreis en leer alles over de dieren, bijvoorbeeld met een paspoort met leuke opdrachten.

Overigens zit er aan de bijzondere expositie Ocean Bricks ook een educatief randje. De (school)bezoekers komen meer te weten over diersoorten die normaal niet te zien zijn in het park en bij de bouwwerken staan borden met informatie over het aantal gebruikte steentjes, het aantal bouwuren en het gewicht.

Klik hier voor meer informatie over een ontdekkingstocht in AquaZoo Leeuwarden of kijk op pagina 95 van het Nationaal Schoolreis Magazine, editienr. 62 (voorjaar 2023).


 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!