Over Schoolreis.nl en het Nationaal Schoolreis Magazine


Schoolreis.nl
 is een gratis online platform waar duizenden organisatoren zoals jij elkaar inspireren en vooruit helpen. Je vindt hier organisatie tips voor je geslaagde uitstap (verzameld voor en door organisatoren), schoolreisbeoordelingen, bijna 500 bestemmingen en organisaties, ervaringen & belevingen, actueel nieuws en gerichte informatie volledig afgestemd op de schooluitstap.

Voor en door organisatoren
Schoolreis.nl is een initiatief van het Nationaal Schoolreis Magazine, sinds 1992 hèt gratis ideeënmagazine voor alle personen in het basis-, speciaal en het algemeen voortgezet onderwijs die beslissen over de schoolreizen, excursies, schoolkampen en/of andere schooluitstapjes. Het biedt docenten, cultuurcoördinatoren, ouders, overige leden van schoolreiscommissies en begeleiders gerichte informatie volledig afgestemd op dit doel. De tips, ervaringen, belevingen en beoordelingen komen speciaal voor en (grotendeels) door organisatoren tot stand.


Schoolreis.nl teamleden


Brian Berghuis (initiatiefnemer/oprichter) is in 1992 begonnen als stagiair bij het gloednieuwe Nationaal Schoolreis Magazine en sinds eind 1999 zelf uitgever van dit inspiratiemagazine. Hij is oprichter van www.schoolreis.nl, getrouwd en de trotse vader van twee schoolgaande dochters. Hij was als student al betrokken bij de organisatie van de buitenlandse schoolreizen, de werkweken in de sneeuw en is sinds schooljaar 2013/2014 actief lid (voorzitter) van de schoolreiscommissie op de basisschool van z’n jongste dochter.

Jeroen van der Aalst (initiatiefnemer/sales-director) vierde in november 2023 z’n 15-jarig jubileum bij het Nationaal Schoolreis Magazine. Sinds 2008 is hij verantwoordelijk voor het algemeen commercieel beleid en inmiddels is hij mede-initiatiefnemer van het Nationaal Schoolreis Magazine. Privé is hij altijd een fervent thrillseeker geweest en mag graag alle achtbanen in Nederland langs gaan. Na o.a. een stage bij een grote schoolreisbestemming is hij helemaal schoolreisattractie-fanatiekeling geworden. 

Simon Claassen
 (projectmanager) is sinds februari 2016 schoolreisteamlid. Persoonlijk is hij geïnteresseerd in de ontwikkelingen en de schooluitstappen bij pretparken en musea. In z’n vrije tijd gaat hij graag naar de schoolreisbestemmingen toe in heel het land. Als projectmanager bij Schoolreis.nl wijst hij dan ook graag alle schoolreisorganisaties- en bestemmingen de weg binnen het grootste schoolreis-ideeënrijk en is hij verantwoordelijk voor het algemeen projectmanagement van alle schoolreisprojecten.

Tonny Elisabeth Pool (redacteur) is sinds 1996 schoolreis redactielid, dochter van een schoolhoofd, vele jaren lerares en schoolreis-teamleidster op een basisschool in Vlissingen en moeder van twee volwassen zoons.

Willem Riesmeijer (redacteur) is sinds 2002 lid van het Schoolreis- & Werkweekteam, schoolreisorganisator pur sang, vele jaren ouderraadslid en trotse vader van vijf volwassen dochters.

Brigitte Bloem is sinds 2019 eindredacteur van het Nationaal Schoolreis Magazine, is meer dan 10 jaar redacteur bij onderwijsbladen PrimaOnderwijs en IPON magazine (voorheen Vives), was communicatieadviseur van de Vereniging van Universiteiten, heeft een flinke ervaring met de ontwikkeling communicatie- en marketingbeleid op het gebied van studievoorlichting en studentenwerving en is moeder van twee studerende dochters.

Onze #schoolreis initiatieven

Online
* schoolreis.nl & werkweek.nl - © 1996-2024
Vanaf 1996 was de schoolreissite (i.s.m. Telegraaf Tijdschriften Groep, TTG) alleen te bezoeken door scholen en sinds 1999 openbaar.

Magazine's
* Nationaal Schoolreis Magazine (Nederland) - © 1992-2024
Het Nationaal Schoolreis Magazine is van 1990 t/m 1992 i.s.m. de allereerste schoolreisgids van Nederland de ‘Gids voor School- en Verenigingsreizen’ (© 1928 o.a. Van Tricht Uitgeverij, Twello) ontwikkeld.
* Voortgezet op Stap (Nederland) - © 1994-1998
Voortgezet op Stap wordt vanaf 2002 onder de titel Werkweek uitgebracht
* Klassenfahrt Magazin (Duitsland) - © 1994-1997
Klassenfahrt Magazin is van 2003 tot 2008 onder de titel Klassenziele en in co-productie met CORPS (Düsseldorf) uitgebracht.
* Nationaal Schoolreis Magazine België (Vlaanderen) - © 1994-2024
* Voyage Scolaire (Wallonië) - © 1995-1997
* Schooltrips (Engeland) - pilot-project in 1996 i.s.m. Magazine Makers UK Limited
* Werkweek (Nederland & Vlaanderen) - © 2002-2024

Spin-off's
* Nationaal Schoolreis Paviljoen (schoolreisbeurs) - © 1993-2019
Onze schoolreisbeurs is van 1993 t/m 1997 tijdens en i.s.m. de Nationale Onderwijstentoonstelling NOT (VNU Exhibitions) georganiseerd. Per 2009 is het Nationaal Schoolreis Paviljoen ook te bezoeken tijdens verschillende groepsreisbeurzen.
* Nationaal Schoolreis Pakket & Nationaal Schoolreis Box - © 1995-1998
* Nationaal View Ticket (vrijblijvend oriëntatiebezoek) - © 1996-2024
* Nationaal Schoolreis Magazine verkrijgbaar op cd-rom - © 1998-2000
* Verkiezing 'Schoolreisbestemming van het Jaar' - © 2001-2015Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten

Nationaal Schoolreis Magazine (schoolreis.nl) is een initiatief van Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten. Publi House is een zelfstandig en innovatief bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten in Apeldoorn, gespecialiseerd in crossmediale special interest-merken en vakplatforms. De initiatieven verschijnen zowel in print als online en zijn uiteraard ook mobiel #key. Aanvullend ondersteunen communities en kwaliteitspanels onze eigen merken en dat van derden.


Partner- & relatienetwerk

Om de gestelde doelen t.b.v onze merken effectief te bereiken heeft Publi House een breed samenwerkingsverband met gespecialiseerde organisaties. 

'Samen online succes halen!'
DIMA, DIgitale MArketing bureau (DIMA geeft schoolreis.nl in alle aspecten vorm en verzorgt het technische gedeelte).

'Kwalitatief hoogwaardig drukwerk vervaardigen is ons vak!'
Drukkerij Roelofs (Drukkerij Roelofs verzorgt het drukwerk van onze #schoolreis magazines. Bij Drukkerij Roelofs gaat de drukinkt- en papierinkoop volgens strikte regels evenals het verwerken van papierafval en chemische reststoffen. Drukkerij Roelofs werkt volgens het FSC® keurmerk en geeft dus de zekerheid dat de grondstof voor het papier afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.)

'Wij zijn een bedrijf op het snijvlak van creatie en techniek met diensten als grafisch ontwerp, pre-press en pre-media. Wij zijn generalisten maar maken van alle diensten een specialisme.'
Imago Mediabuilders  (Imago Mediabuilders verzorgt de pre-press activiteiten van onze magazines).

'We vinden het belangrijk dat kinderen naar het museum gaan en hun kennis van de Nederlandse cultuur en geschiedenis vergroten. Dit magazine met de rubriek Cultuureducatie is hiervoor een geweldig initiatief!'
Ministerie OCW (De redactionele formule en invulling van het schoolreismagazine komt i.s.m. met de Directie voorlichting Ministerie OCW tot stand)

'Als ik, na elke samenwerking, het Nationaal Schoolreis Magazine doorblader en al die leuke mogelijkheden zie, dan heb ik heel veel zin om ook nog een keer op schoolreisje te gaan.'
Ineke Strouken (Vele thema edities komen i.s.m. het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed tot stand)

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!