Attractie- en Vakantiepark Slagharen viert diamanten jubileum

Slagharen, 30 mei 2023


Attractie- en Vakantiepark Slagharen viert diamanten jubileum


Schoolreisbestemming Attractie- en Vakantiepark Slagharen in het Overijsselse Slagharen bestaat 60 jaar. Om dit diamanten jubileum te vieren organiseerde het park afgelopen weekend een groot eigen festival met een openingsceremonie, diverse optredens, een parade, foodtrucks en als afsluiting een vuurwerkshow.

Algemeen directeur Dave Storm opende het park samen met de burgemeester van de gemeente Hardenberg Maarten Offinga, commissaris van de Koning in Overijssel Andries Heidema en vanzelfsprekend met huismascottes Randy en Rosie. Gezamenlijk gaven zij daarmee het startschot aan zowel het festival als aan het 61e jaar Slagharen.

De dag stond bol van festiviteiten. Lokale verenigingen brachten een ode aan Slagharen door de Main Street. Illusionist Hans Kazàn, die ooit al eens Prijzenslag heeft gepresenteerd vanuit Slagharen, stond nu opnieuw op het podium met een spelshow. Voor de show kreeg hij ondersteuning van zijn zoon Steven Kazàn. De dag werd muzikaal omlijst door optredens van Diede van den Heuvel, coverband BTMS en een DJ. Verder genoten bezoekers van een speciale jubileumparade en een vuurwerkshow.

Reeks vernieuwingen en nieuwe initiatieven
Dit jubileumjaar staat in het teken van een reeks vernieuwingen en nieuwe initiatieven. Zo opende eerder dit jaar de attractie Red Bandits Adventure, een spannende boottocht voor jong en oud. En, is er met de komst van de Red Rock cottages geïnvesteerd in nieuwe accommodaties op het vakantiepark.

Schoolreisjes
Slagharen is in de loop der jaren uitgegroeid tot een icoon van de regio. Op het gebied van o.a. recreatie speelt het attractiepark een belangrijke rol, zo ook voor schoolreisjes. Met de hele klas (of de hele school) reis je als echte ontdekkingsreizigers door het Wilde Westen van het attractiepark. Door het gevarieerde aanbod is het de ideale bestemming voor een onvergetelijke schoolreis. Scholieren en begeleiders beleven als echte avonturiers een geweldige dag in meer dan dertig spannende attracties en verbluffende shows van het park.

Kijk voor meer ‘schoolreis’ info op www.schoolreis.nl/attractie/slagharen of op pagina 85 van het Nationaal Schoolreis Magazine, editienr. 62 (voorjaar 2023). 


Jubilea 2024

We mogen dit jaar heel wat schoolreisbestemmingen feliciteren met hun jubileum. Attractiepark Slagharen mag dus 60 kaarsjes uitblazen. Proficiat! Al 30 jaar biedt Het Berenbos van Ouwehands Dierenpark Rhenen een veilig thuis voor beren en wolven. De oudste broer Artis in Amsterdam bestaat maar liefst 185 jaar en is inmiddels één van de vijf oudste dierentuinen ter wereld. Andere jarigen zijn NEMO Science Museum en Familiepark Plaswijckpark allebei 100 jaar, Linnaeushof 60 jaar, AquaZoo 20 jaar, Sprookjeswonderland Enkhuizen 50 jaar, Avonturenboerderij Molenwaard bestaat 5 jaar, Dierenpark Amersfoort viert haar 75-jarig bestaan, evenals het Zuiderzeemuseum en tot slot De Club van Elf -een branchevereniging met leden uit verschillende soorten dagrecreatie- 50 jaar. Allemaal van harte gefeliciteerd!

  
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!