Bears in Mind initiatiefnemer van Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark

Rhenen, 20 april 2023

 

Het Berenbos, een uniek en bijzonder project in Ouwehands Dierenpark, bestaat 30 jaar


Het Berenbos bestaat dertig jaar. Bears in Mind is de initiatiefnemer van Het Berenbos, een van de meest bijzondere projecten in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Sinds 1993 worden hier bruine beren opgevangen, die voorheen onder erbarmelijke omstandigheden leefden. De bruine beren zijn vroeger mishandeld of moesten optreden in circussen of theaters. In Het Berenbos hebben ze gelukkig weer een onbezorgd leven. Samen met de wolven genieten ze van een twee hectare groot bosperceel met onder andere een waterval, rotsen en een vijver.


(In 2018 vierde 'Bears in Mind' haar 25-jarig jubileum)


Geschiedenis

Voor het project Het Berenbos en andere opvangprojecten werd Bears in Mind (eerst als Stichting Berenbos Rhenen en later als Alertis) in 1993 opgericht en is het eerste berenopvangcentrum in Europa. In de loop der jaren steunde Bears in Mind naast buitenlandse welzijnsprojecten, steeds meer projecten gericht op natuurbescherming, wetenschappelijk onderzoek en voorlichting & educatie. Inmiddels is Bears in Mind een internationaal bekende berenbeschermingsorganisatie, die wereldwijd maar vooral in Europese landen haar kennis, expertise en financiële middelen inzet voor bescherming van beren in het wild en hulp aan beren in nood.

Duurzaamheid
Als kleine stichting richt Bears in Mind haar werkzaamheden zodanig in dat de belasting voor onze planeet zo klein mogelijk is. Zij beperkt al geruime tijd het gebruik van papier, het briefpapier draagt het FSC-keurmerk en de online Berekrant werd jaren geleden al op kringlooppapier gedrukt. De Berekrant is een online kwartaaluitgave van Bears in Mind waarin donateurs, mede-eigenaren en giftgevers geïnformeerd worden over het werk van de stichting.

Steun Nationaal Schoolreis Magazine
Sinds 1993 zet ook het Nationaal Schoolreis Magazine zich in voor Het Berenbos door 'Bears in Mind' te steunen. De allereerste Berekrant is samen met het Nationaal Schoolreis Magazine ontwikkeld en tot stand gekomen, er wordt via het inzamelprogramma van Eeko sinds jaar-en-dag lege cartridges (en oude telefoons) verzameld en het Nationaal Schoolreis Magazine is sinds de oprichting van Het Berenbos symbolisch 'eigenaar' van kavel nr. 0010.


Alles over Het Berenbos en 'Bears in Mind' lees je via www.bearsinmind.org, voor een groepsexcursie naar Het Berenbos klik je hier.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!