jubileumeditie Nationaal Schoolreis Magazine

Apeldoorn, 19 januari 2021

De jubileumeditie van het Nationaal Schoolreis Magazine komt eraan

2021 01 cover schoolreismagazine voorjaar

Het Nationaal Schoolreis Magazine bestaat dertig jaargangen. Een jubileum in aansluiting op een periode die nauwelijks reden gaf voor feestvreugde. COVID-19 was en is nog steeds een flinke spelbreker, zeker in dit werkveld. Weinig tot geen excursies, klassenuitjes, schoolreizen, schoolkampen of werkweken, geen juichende kinderen met enthousiaste begeleiders op weg naar nieuwe ervaringen, geen organisatoren/leraren die meegenieten van het succes van hun initiatieven.

Nog even…

Want ‘het licht aan het eind van de tunnel’ is er. En wat ervaren tunnelreizigers allemaal weten: zie je dat licht, dan zit je een seconde later in de zon. Het werkt een beetje als die champagnekurk, een traag begin met een knallend einde. Zo kan ons jubileumfeest toch beginnen, want het mag en kan straks weer. Plannen maken, bestemmingen uitzoeken, flexibele reserveringen maken: de mooiste dagen komen eraan, dus waarom wachten?

De schoolreis is ongetwijfeld de beste remedie voor een jaar waarin zoveel niet mogelijk was. In deze jubileumeditie hebben wij die ‘medicatie’ voor jullie verzameld. Een flinke dosis inspiratie, veel nieuwe uitdagingen, handige handvatten en praktische tips: dat en nog veel meer om jullie op weg te helpen naar het meest glorieuze en bevrijdende klassenuitje ooit.


‘Daarom toch champagne’

 

Daarbij is wel duidelijk: ook het organiseren van zo’n reis is na een jaar stilstand minder vanzelfsprekend. Veel organiserende commissies zijn geoliede machines, maar ook die moeten weer opstarten. Daarom bieden wij in deze editie meer dan alleen inspiratie. Het Nationaal Schoolreis Magazine is de complete vraagbaak, met alle contacten en adressen die van belang zijn, de tips die het schoolreizen veilig en voordelig maken, de afvinklijstjes die een ‘oeps, vergeten’ voorkomen en al die zaken meer die wij, met onze drie decennia aan ervaring, jullie kunnen meegeven. In magazine en online, in de voorbereiding en onderweg: op ons kun je rekenen.

Daarom, ook na zo’n jaar, toch champagne. En een toost op schoolreizen. Altijd al de bindende factor in de klas, een onvervangbare leer- en levenservaring en daarom de belangrijkste bijzaak in een ieders schoolherinnering. Het kan weer, het mag straks weer.

Een inspirerende schoolreisgroet,
namens het compleet Schoolreis.nl team


Dinsdag 2 februari (week 5) zullen alle abonnees en scholen in het basisonderwijs, speciaal onderwijs, algemeen voortgezet onderwijs, ouderverenigingen, centra voor buitenschoolse opvang, internaten, scoutingverenigingen en touringcarondernemingen in Nederland gratis één exemplaar ontvangen. Wil je dit exemplaar nabestellen via de post? Voor meer informatie over het nabestellen van het Nationaal Schoolreis Magazine (klik hier). (© covercredit: Naturalis Biodiversity Center)
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!