Schoolreis naar Van Abbemuseum

Eindhoven, Noord-Brabant Routebeschrijving


Slide 1 - Van Abbemuseum
Slide 2 - Van Abbemuseum
Slide 3 - Van Abbemuseum
Slide 4 - Van Abbemuseum
van abbemuseum 2 meisjes
van abbemuseum educatie
van abbemuseum doorkijk
van abbemuseum educatie 2

Van Abbemuseum, ervaar kunst op nieuwe manieren!


Op wat voor manieren kun je kunstwerken allemaal bekijken? Hoe komt kunst bij je binnen? En wat doet het dan met je? Eén ding is zeker: kunst kijken doe je in het Van Abbemuseum echt niet alleen met je ogen. Het Van Abbemuseum wil kinderen graag nieuwsgierig maken naar kunst en cultuur. In de lessen gaan de leerlingen actief en creatief aan de slag, onder begeleiding van een ervaren museumdocent.

Materiaalgymnastiek (groep 1 & 2)
Kunst beleef je met al je zintuigen. Voordat de leerlingen de kunstwerken in het museum van dichtbij gaan onderzoeken, schudden leerlingen hun lichamen los en maken ze hun zintuigen wakker. Dat doen ze tijdens leuke kijkspelletjes en leerzame doe-opdrachten. 

De taal van het beeld (groep 3 & 4)
Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Toch gaan we proberen kunst te vangen in woorden. Samen met een museumdocent bekijken en bespreken leerlingen verschillende kunstwerken. Wat zie je nou eigenlijk? En hoe vertellen kunstenaars hun verhalen? Daarna gaan leerlingen zelf aan de slag. Uitdagende taalopdrachten en spelletjes helpen ze bij het verwoorden van beelden.

Hardop kijken (groep 5 – 8)
Tijdens de lessen Hardop kijken gaan leerlingen actief aan de slag in het museum. Praktische opdrachten moedigen hen aan om direct te reageren op wat ze zien. Ze gaan op ontdekkingstocht door het museum en brengen tegelijkertijd onder woorden wat ze zien en ervaren. Want kunstbeleving is waardevol, maar een gedeelde kunstbeleving is waardevoller.

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven
Noord-Brabant, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)40 238 10 00

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!