Schoolreis naar CORPUS

Oegstgeest, Zuid-Holland Routebeschrijving


Slide 1 - CORPUS
Slide 2 - CORPUS
Slide 3 - CORPUS
Slide 4 - CORPUS
CORPUS hart
CORPUS mond v2
CORPUS darmen
CORPUS gebouw

CORPUS ‘reis door de mens’


De wonderen van het menselijk lichaam
CORPUS biedt de ideale combinatie van entertainment en educatie: een onvergetelijke, unieke beleving én je steekt er ook nog iets van op. Bij CORPUS draait alles om de wonderen van het menselijk lichaam en gezond leven.

Beleef en ontdek
In het reuzenlichaam maak je een spectaculaire, zintuigprikkelende ‘reis door de mens’ samen met je klasgenoten. Dompel jezelf onder in de wonderen van nieuw leven in de baarmoeder, loop onder de dunne darm door, via de alvleesklier en de nieren naar de dikke darm. Ontdek hoe je lichaam reageert op een splinter en zie wat roken doet met je longen. Verbaas je over het meest ingewikkelde orgaan van het menselijk lichaam: de hersenen.

Leren, zien en doen
Na 55 minuten eindigt de ‘reis’, maar je bezoek aan CORPUS is dan nog niet voorbij. Na de hersenshow kom je in ‘mijn CORPUS’. Dit interactieve gedeelte bevat een schat aan informatie over jouw eigen ingenieuze lichaam. Doe de leuke en leerzame CORPUS QUIZ. Hoe goed hoor jij? Benieuwd naar welke trucjes je brein stiekem met je uithaalt? Wil je weten hoe belangrijk voedselkeuzes zijn voor een goede gezondheid en waarom je van de geur van sinaasappels vrolijk wordt? Dit en nóg veel meer ontdek je in CORPUS!

Bewustwording
Gezond leven is voor iedereen essentieel, maar hoe eerder jongeren zich daar bewust van worden, hoe beter. Kennis en educatie spelen daarbij een sleutelrol. Na een bezoek aan CORPUS gaan de leerlingen met een andere kijk op hun lichaam terug naar huis.

We hopen jullie snel in CORPUS te mogen verwonderen!

Contactgegevens
Adres
Willem Einthovenstraat 1
2342 BH Oegstgeest
Zuid-Holland, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)71 751 02 00

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(2 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!