Schoolreis Marinemuseum

Den Helder, Noord-Holland Routebeschrijving


Slide 1 - Marinemuseum
Slide 2 - Marinemuseum
Slide 3 - Marinemuseum
Slide 4 - Marinemuseum
Marinemuseum onderzeeer
Marinemuseum trap
Marinemuseum bed
Marinemuseum schip

Marinemuseum, beleef het leven aan boord in het Marinemuseum!


In het Marinemuseum beleef je de marine op én onder zee. Klim door het luik van onderzeeboot Tonijn, kijk door de periscoop en luister vooral naar de verhalen van onze suppoosten. Wist je dat de meesten zelf op net zo’n onderzeeboot hebben gediend?

In de gebouwen van het Marinemuseum dwaal je door 500 jaar marinegeschiedenis. Bekijk scheepsmodellen, wapens en uniformen en luister naar de indrukwekkende verhalen van oud-marinepersoneel

Durf jij het aan?
Uniek is onderzeeboot Tonijn, de enige in Nederland die open is voor publiek! Durf jij door het luik te klimmen en het leven aan boord van een onderzeeboot te ervaren? Stel je eens voor dat je met 66 andere bemanningsleden een aantal weken aan boord leeft! De Tonijn is nog in originele staat en er werken zelfs oud-opvarenden die de spannendste verhalen vertellen.

In het Brughuis van De Ruyter maak je kennis met het geleide wapenfregat en zijn bemanning en leer je alles over de 3-D radar! Het opvallendste kenmerk van het geleide wapenfregat is de metershoge radarbol boven op het brugdeel. De krachtige 3-D radar in deze bol kon ruim honderd doelen tegelijk traceren, tot 400 km afstand.

Het museum heeft niet alleen een onderzeeboot, stap ook aan boord van ramschip Schorpioen of ontdek de mijnenveger Abraham Crijnssen. Aan deze schepen zitten mooie verhalen vast: zo wist de Crijnssen gecamoufleerd als tropisch eiland aan de Japanners te ontsnappen.

Tarieven:
Leerlingen: € 3,50
Museumdocent: € 20,-
1e begeleider: gratis

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Hoofdgracht 3
1781 AA Den Helder
Noord-Holland, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)223 65 75 34

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!