Schoolreis naar Gemeentegrot Valkenburg

Valkenburg, Limburg Routebeschrijving


Slide 1 - Gemeentegrot Valkenburg
Slide 2 - Gemeentegrot Valkenburg
Slide 3 - Gemeentegrot Valkenburg
Slide 4 - Gemeentegrot Valkenburg
Gemeentegrot Valkenburg zandschildpad
Gemeentegrot Valkenburg Groepjes meisjes
Gemeentegrot Valkenburg kijkpost in de grot
Gemeentegrot Valkenburg jongetje in de grot

Gemeentegrot Valkenburg, ervaar de magie van de groeve!


Voor de leerlingen van de basisschool valt er bij de Gemeentegrot nu iets extra leuks te doen! We hebben namelijk de Ranger Challenge gelanceerd. Hierbij gaan de leerlingen samen met de gids een avontuur beleven in de grot. De leerlingen krijgen een rugzak met het Ranger Challenge boekje en een pen zodat je de vragen kunt invullen. Let goed op want tijdens de rondleiding geeft de gids alle antwoorden op de 12 Challenge vragen. Verder zit er nog een leuke verrassing bij het pakketje...De leerlingen maken met de gids een tocht van ongeveer één uur door de grot. Weet je alle vragen juist te beantwoorden? Dan wordt je door de gids tot 'Groeve Ranger' gekroond. Na afloop vind er nog een leuke workshop plaats. De leerlingen krijgen ieder hun eigen vleermuis van mergel en deze mogen ze zelf inkleuren met houtskool. Voor de leerlingen van de bovenbouw hebben we iets anders bedacht, namelijk het zelf uithouwen van een mergelblokje. Dit alles gebeurt uiteraard onder toeziend oog van de gids!  De activiteit zal in zijn geheel zo'n 1,5u tot 2u in beslag nemen. De Ranger Challenge is geschikt voor iedereen tussen de 4 en 11 jaar.

De kinderen krijgen in de voormiddag een rondleiding met bijbehorende Ranger Challenge. De Ranger Challenge is een boekje met vragen en stickers die tijdens de rondleiding beantwoord worden door de gids. Als de kinderen alle vragen correct beantwoordt hebben, worden ze tot groeve ranger gekroond. Ook krijgt elk kind een goodie bag zoals je al wist. Voor schoolreisjes en kinderfeestjes hoort hier ook nog de workshop bij de Gemeentegrot bij. Daarna gaan ze naar 't Bukske waar ze een rondleiding over de dieren krijgen. Later mogen ze nog vrij spelen zo lang ze willen. Daarnaast krijgen ze een drankje, frietjes, snack, saus en een ijsje. 

De prijs zal €15,00 bedragen voor een kind en €6,00 voor een volwassene incl. Ranger Challenge voor de kinderen.

Ook de leerlingen van de middelbare school zijn bij ons van harte welkom! Uiteraard zal de rondleiding voor hun iets anders ingevuld worden. Zij krijgen een iets informatievere en uitgebreidere rondleiding en kunnen nadien het één en ander te weten komen over onze enige bewoners in het gangenstelsel. Namelijk de vleermuizen. Dit gaat door in ons vleermuizencentrum. Ook deze rondleiding duurt net zoals deze voor de jongere kids ongeveer één uur en de activiteit in totaal duurt zo'n 1,5 à 2 uur.

Na uw bezoek aan de Gemeentegrot hoeft u Valkenburg niet te verlaten om op zoek te gaan naar een andere activiteit. Er is in Valkenburg enorm veel te zien en te beleven! Vraag bij het boeken van uw schoolreisje bij de Gemeentegrot ook gelijk waar u nog terecht kunt met uw klas(sen) en we helpen uw graag om geschikte activiteiten te vinden.​

Contactgegevens
Adres
Cauberg 4
6301 BT Valkenburg
Limburg, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)43 601 22 71

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!