Schoolreizen en klasuitstappen in Zuid-Holland


Zuid-Holland: een cultureel en schoolreis paradijs

Zuid-Holland is de dichtstbevolkte provincie van Nederland. Dat komt door de aanwezigheid van de grootste steden van Nederland: Rotterdam en Den Haag. Maar de provincie heeft nog meer belangrijke bezienswaardigheden die je met je leerlingen kunt bezoeken. Neem de historische steden Leiden, Delft en Gouda. Stuk voor stuk pareltjes en beroemd vanwege kunstenaars als Johannes Vermeer en Rembrandt van Rijn. Delft produceert ook het wereldberoemde Delfts Blauw aardewerk en Gouda is befaamd om zijn kaas en kaarsen. Bezoek ook eens de unieke reeks molens van Kinderdijk en de Keukenhof. De provincie Zuid-Holland is in cultureel opzicht een paradijs voor schoolreizen en meerdaagse uitstappen.


49 resultaten

Sorteer op

Den Haag is het politieke centrum van Nederland en heeft vele culturele instellingen, zoals musea en een groot aantal indrukwekkende monumenten. Je kunt met je schoolgroep de Tweede Kamer bezoeken, al wordt op dit moment het acht eeuwen oude Binnenhof gerenoveerd. Op een klein half uur lopen daarvandaan vind je het meest gefotografeerde gebouw van Den Haag, het Vredespaleis. Hier zetelt het Internationaal Gerechtshof, het enige gerechtelijke orgaan van de Verenigde Naties buiten New York. Den Haag is een stad vol geschiedenis. Rotterdam is juist een moderne stad en heeft de grootste zeehaven van Europa. De stad is ook bekend om haar vooruitstrevende moderne architectuur.

Naast de vele culturele educatieve bestemmingen heeft Zuid-Holland nog veel meer interessante locaties voor schoolgroepen. Je vindt in deze kustprovincie een ruim aanbod van vermakende attracties, themaparken, avontuurlijke outdoor bestemmingen en dierentuinen. Voor een meerdaagse schoolreis kun je terecht in een van de vele groepsaccommodaties, waar je met je schoolgroep kunt verblijven.

Schoolreislocaties Zuid-Holland
De leukste en avontuurlijkste attracties, boeiende musea en groepsaccommodaties van Zuid-Holland vind je op deze online pagina.

Zijn er nog schoolreisbestemmingen in Zuid-Holland die je mist?

Neem contact met ons op en laat het ons weten!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!