Schoolreis naar Naturalis Biodiversity Center

Bezoek de website

Leiden, Zuid-Holland Routebeschrijving


Bezoek de website
Slide 1 - Naturalis Biodiversity Center
Slide 2 - Naturalis Biodiversity Center
Slide 3 - Naturalis Biodiversity Center
Slide 4 - Naturalis Biodiversity Center
Slide 1 - Naturalis Biodiversity Center
Slide 2 - Naturalis Biodiversity Center
Slide 3 - Naturalis Biodiversity Center
Slide 4 - Naturalis Biodiversity Center

Naturalis Biodiversity Center, in Naturalis ga je op ontdekkingtocht


GIF! - met levende dieren
Naturalisonderzoeker en gif-expert dr. Freek Vonk neemt je mee in de wereld van gif. Maak kennis met een gilamonster, vogelspinnen en Freeks favoriet: de koningscobra.
Wel eens een knalgele kikker in het echt gezien? Of een oranje duizendpoot? In de tentoonstelling GIF! kom je heel veel levende, giftige dieren tegen. Maar ook planten en mineralen kunnen giftig zijn. Waarom? En hoe werkt gif eigenlijk? Freek en zijn collega-onderzoekers leren je meer over het nut en de noodzaak van onderzoek naar gif. Er is natuurlijk ook van alles te doen: sta met je neus bovenop een bijzondere gif-demonstratie, werk met echte objecten uit de natuur of kruip in de huid van Freek.

Nieuw educatief aanbod
Speciaal voor GIF! zijn nieuwe en uitdagende programma’s ontwikkeld, die geschikt zijn voor het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs. We bieden verkennende zaalprogramma’s (90 minuten) en verdiepende workshops (120 minuten) aan, zowel in het Nederlands als in het Engels. Tijdens een zaalprogramma ontdekken de leerlingen de tentoonstelling aan de hand van gerichte opdrachten. De leerlingen krijgen hierbij een korte introductie, daarna gaan zij, gedeeltelijk begeleid, de tentoonstelling in. In de workshops wordt dieper op de materie in gegaan, door aan de slag te gaan met concrete opdrachten en echte objecten.

Combinatieschoolreizen
Grote groepen zijn in Naturalis van harte welkom. Voor schoolreizen stellen wij graag in overleg een pakket samen. Naturalis biedt ook leuke en voordelige combinatieschoolreizen aan met Linnaeushof, Omniversum, CORPUS, Uithof, Madurodam, Space Expo en Natuurschool.

Tarieven
Boek minimaal twee maanden van tevoren, dan mogen de begeleiders gratis mee (maximaal 1 begeleider op 5 leerlingen). Niet geldig voor de combinatieschoolreizen.
- Zaalprogramma: € 4,00 per persoon
- Workshop: € 6,00 per persoon

Openingstijden
Bezoek de tentoonstelling GIF! van 14 oktober 2017 t/m 2 september 2018 bij Naturalis in Leiden. De rest van het museum is wegens verbouwing gesloten.

Tijden workshops
10.00 tot 12.00 uur
13.00 tot 15.00 uur

Tijden zaalprogramma’s
Vanaf 10.00 tot 16.45 uur

Bel voor meer informatie en reserveringen naar 071 751 97 00 of mail naar reserveringen@naturalis.nl.

Contactgegevens
Adres
Pesthuislaan 7
2333 BA Leiden
Zuid-Holland, Nederland
Telefoonnummer

+31 (071) 751 97 00

Email

Website Deel deze pagina
Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen en nieuwtjes!