Schoolreis naar Beeld en Geluid

Hilversum, Noord-Holland Routebeschrijving

Den Haag, Zuid-Holland Routebeschrijving


Slide 1 - Beeld en Geluid
Slide 2 - Beeld en Geluid
Slide 3 - Beeld en Geluid
Slide 4 - Beeld en Geluid
Beeld Geluid Beeldgeheimen
Beeld en Geluid persconferentie
Beeld Geluid Wandeling
Beeld Geluid interview

Verbreed je blik op Media bij Beeld en Geluid


Over media ben je nooit uitgeleerd! 
Instagram, Snapchat, YouTube en televisie: media zijn altijd en overal aanwezig. Jouw leerlingen weten niet anders en zijn veelvraten als het om mediaconsumptie gaat. Maar wat betekent media voor hun leven? En hoe wordt media gemaakt? Beeld en Geluid is expert op het gebied van media en mediawijsheid en verwelkomt jou en je leerlingen graag in de musea in Hilversum of Den Haag!

Zelf aan de slag in een workshop
Bij Beeld en Geluid op school volg je de leukste en meest actuele workshops over mediawijsheid. Mediawijs zijn betekent dat je de vaardigheden bezit om media te doorgronden, waardoor je er kritisch mee om kunt gaan. De workshops zijn afgestemd op het niveau van de groep en sluiten aan bij de belevingswereld van je leerlingen. Door zelf aan de slag te gaan krijgen ze inzicht in de werking en dynamiek van de media. Hoe werkt beeldtaal bijvoorbeeld? Welke trucjes past de schrijver van een fake news-bericht toe om jou in zijn nepbericht te laten trappen? En hoe werken de manipulatietechnieken van reclamemakers eigenlijk?

Locaties
De experience in Hilversum wordt vernieuwd. In 2022 opent het compleet vernieuwde museum. In de tussentijd is het gebouw natuurlijk wél open voor workshops en depot-tours. Bovendien kun je nu ook naar Beeld en Geluid Den Haag. Dit gloednieuwe museum zoomt in op persvrijheid en vrijheid van meningsuiting en de rol die journalisten, politici en wijzelf hierin spelen. In Den Haag is museumbezoek te combineren met een workshop.

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Media Parkboulevard 1
1217 WE Hilversum
Noord-Holland, Nederland Educatie
Zeestraat 82
2518 AD Den Haag
Zuid-Holland, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)35 677 54 44

+31 (0)70 330 75 75

E-mail

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!