Beeld & Geluid, aan de slag met mediawijsheid
Wat is het verschil tussen nepnieuws en desinformatie? Hoe verleiden influencers? Welke datasporen laten we achter? Bij Beeld & Geluid duik je met je leerlingen in de wereld van media en stappen jullie mediawijzer weer naar buiten.
Mediaworkshops in Hilversum, Den Haag of jouw klaslokaal
Jongeren zijn veelvraten als het om mediaconsumptie gaat. Maar zijn ze ook kritisch? Weten ze hoe media worden gemaakt? De interactieve mediaworkshops van Beeld & Geluid behandelen diverse mediawijze thema’s en geven invulling aan de SLO-kerndoelen.
Maak met jouw klas nepnieuws in de workshop Fake News. Ontrafel door te vloggen hoe influencers onze kijk op de wereld beïnvoeden in de workshop #InfluenceMe. Of speel games die jouw datasporen blootleggen in de workshop Baas in eigen bubbel. Onderzoek op de website welke mediaworkshop bij jouw leerlingen past.
Interactief #Mediamuseum
In het #Mediamuseum in Hilversum ontdekken leerlingen op speelse wijze de invloed van media op hen en andersom. Gewapend met een tablet in de hand neemt de virtuele avatar Glitch de groepen langs een route op maat vol interactie. Leerlingen leren hun eigen nieuws maken, regisseren een filmscène, of verdwalen op de interactieve gamevloer.
Combineer je een bezoek aan het Mediamuseum met een mediaworkshop? Dan krijgen jullie het museumbezoek voor de helft van de prijs!
Media en mediawijsheid in de klas
Zelf al aan de slag met media en mediawijsheid? Voor docenten maakt Beeld & Geluid Digitaal Lesmateriaal: een selectie mediafragmenten per vak. Schrijf je gratis in op de website en je ontvangt een paar keer per jaar inspirerend, historisch en actueel lesmateriaal in je mailbox.