Schoolreis naar Rijksmuseum Boerhaave

Leiden, Zuid-Holland Routebeschrijving


Slide 1 - Rijksmuseum Boerhaave
Slide 2 - Rijksmuseum Boerhaave
Slide 3 - Rijksmuseum Boerhaave
Slide 4 - Rijksmuseum BoerhaaveSlide 1 - Rijksmuseum Boerhaave

Rijksmuseum Boerhaave, wetenschapsmuseum bekroond tot Beste Europees Museum van het Jaar


Rijksmuseum Boerhaave in Leiden is benoemd tot Europees Museum van het Jaar. De internationale jury roemt het vernieuwde wetenschapsmuseum:  "wetenschap met een menselijk gezicht, wat inspireert tot nieuwsgierigheid en verbazing.”

Onderzoekend en ontdekkend leren
In het museum ontdekken leerlingen van het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs de intrigerende wereld van wetenschap. Tijdens actieve workshops en aan de hand van historische verhalen en objecten komen ze meer te weten over gepassioneerde wetenschappers. En door onderzoekend en ontdekkend leren begrijpen ze dat wetenschap van onschatbare waarde is. De onderwijsprogramma’s variëren van thema’s als rekenen en gezondheid tot techniek en geschiedenis.

Ontdek de wereld van de wetenschap
In de waterspeeltuin maken leerlingen kennis met inpolderingsprincipes en in de wiskundetentoonstelling ontdekken ze hoe leuk wiskunde kan zijn. Hoogtepunt van het museum is de spectaculaire filmische introductie in het anatomisch theater. Zo leren ze waar het in de wetenschap om draait: nieuwsgierigheid, lef, creativiteit en doorzettingsvermogen.

Gratis programma’s voor primair onderwijs
Voor de programma’s voor het primair onderwijs geldt een speciale actie: de programma’s zijn het hele schooljaar 2019-2020 gratis te boeken! De programma’s sluiten aan bij vakken als techniek, rekenen, geschiedenis, natuur, wereldoriëntatie en taal. Ook wordt aanvullend lesmateriaal ter voorbereiding en/of verwerking in de klas beschikbaar gesteld. Meer informatie via de website: rijksmuseumboerhaave.nl/onderwijs/basisonderwijs

Voortgezet onderwijs
De programma’s voor het voortgezet onderwijs sluiten aan bij vakken als wiskunde, biologie, techniek en natuurkunde. Met name de wiskundeprogramma’s zijn erg populair, waarvan het programma Spelen met wiskunde tijdelijk te boeken is met € 1,50 korting per leerling. Kijk voor de actievoorwaarden en meer informatie op de website: rijksmuseumboerhaave.nl/onderwijs/voortgezet-onderwijs

Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Lange St. Agnietenstraat 10
2312 WC Leiden
Zuid-Holland, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)71 751 99 99

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!