Schoolreis naar Slot Loevestein

Poederoijen, Gelderland Routebeschrijving


Slide 1 - Slot Loevestein
Slide 2 - Slot Loevestein
Slide 3 - Slot Loevestein
Slide 4 - Slot Loevestein
Slot Loevestein schilderij
Slot Loevestein slot
Slot Loevestein sleutel
Slot Loevestein les

Slot Loevestein, kom Loevestein ontdekken!


Er is zo veel te beleven op de vesting en in het kasteel! Ga op avontuur met je persoonlijke sleutel, laat je verrassen door spannende verhalen in een rondleiding of kom spelend meer te weten over kruit en wapens.

Het slot verkennen met je eigen sleutel
Bij binnenkomst overhandigen we je de sleutel van Loevestein. Hiermee ontdek je van alles over de geschiedenis van het slot en de vesting. Leer musket schieten. Meng de juiste ingrediënten voor buskruit zodat je de kruittoren laat schudden op haar grondvesten. Zorg jij ervoor dat de vesting niet onderloopt als het water gaat stijgen? En… hoe ontsnapte Hugo de Groot uit het kasteel?

Museumlessen
Loevestein biedt leuke lesprogramma’s aan; interactieve lessen van 1,5 uur door een museumgids die je alle ins en outs van het slot kan vertellen. In de lessen geven we aandacht aan maatschappelijke vragen en komt de waarde van het vormen van een eigen mening aan bod. Voor elke groep is een passend museumprogramma ontwikkeld! Ook kun je op ontdekkingstocht door het kasteel; sluit aan bij een rondleiding om alle bijzondere verhalen van Loevestein te ontdekken. Van een spannende belegering tot stoere soldatenverhalen en de beroemde ontsnapping van Hugo de Groot.

Rennen en klauteren
Op Loevestein kun je je energie wel kwijt. Dwaal door de muurtrappen, struin lekker over de vestingwallen en ontdek allerlei geheime plekjes. Nog energie over? Leef je uit op ons klimparcours! Een stoere speeltuin waar je de ontsnapping van Hugo de Groot kunt naspelen.

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Loevestein 1
5307 TG Poederoijen
Gelderland, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)183 44 71 71

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!