Schoolreis naar Heuvelland

Kemmel, West-Vlaanderen Routebeschrijving


Slide 1 - Heuvelland
Slide 2 - Heuvelland
Slide 3 - Heuvelland
Slide 4- Heuvelland
Heuvelland Loopgraven
Heuvelland Draaienschijven
Heuvelland Commandobunker
Heuvelland Commando presentatiezaal

Heuvelland, Maak een reis door de tijd in Heuvelland


Wil je met je klas tachtig trappen neerdalen in de buik van de Kemmelberg en op ontdekking gaan in een ultrageheime bunker? Of verschansen jullie zich liever op 40m hoogte in de 320m lange Duitse loopgraven in Wijtschate? Wat het ook wordt, Heuvelland biedt volop mogelijkheden voor een onvergetelijke schooluitstap.

Geheime site: de Commandobunker
De bunker van de Kemmelberg werd in het begin van de jaren 1950 gebouwd als commandocentrum voor de luchtverdediging van België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Groot-Brittannië. In de jaren 1960 werd de bunker omgebouwd tot hoofdkwartier van de Generale Staf van de Belgische Strijdkrachten. Na de Koude Oorlog verloor hij zijn militaire nut. De perfect bewaarde geheime site getuigt van een halve eeuw spanningen tussen Oost en West. Foto's, filmbeelden, objecten, uniformen en militaire uitrusting dompelen je onder in de Koude Oorlog.

Missie Bayernwald & de film Zero Hour
In Wijtschate namen de Duitsers een 40 meter hoge, strategische plek in en bouwden er een moeilijk inneembare vesting. De waarheidsgetrouwe reconstructie van een gedeelte van de site met Duitse luisterschachten, loopgravenstelsel en vier bunkers tonen je hoe de Duitsers een loopgravenoorlog voorbereidden. Combineer een bezoek aan Bayernwald met het bekijken van de film ‘Zero Hour’. Ze vertelt het verhaal van de mijnenslag van 7 juni 1917 bij Wijtschate – Mesen.

Combineer je bezoek aan Heuvelland met:
Bezoekerscentrum ‘Het Heuvelland’: kindvriendelijke bezoekerscentrum met 2 gratis tentoonstellingen.
The Pool of Peace: grootste en bekendste krater van de Mijnenslag van 7 juni 1917. Toegang gratis.
Kemmelberggames: De Kemmelberg draagt heel wat sporen van de prehistorische mens. Wie was hij en waarom koos hij deze berg als woonplaats? Met de Kemmelberggames kruip je in de huid van de jager-verzamelaar.

Contactgegevens
Adres
St.-Laurentiusplein 1
B-8950 Kemmel
West-Vlaanderen, België Educatie
Telefoonnummer

+32 (0)57 45 04 55

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!