Schoolreis naar Huis van Alijn

Gent, Oost-Vlaanderen Routebeschrijving


Slide 1 - Huis van Alijn
Slide 2 - Huis van Alijn
Slide 3 - Huis van Alijn
Slide 4 - Huis van Alijn
Huis van Alijn geurpompje
Huis van Alijn Klokken
Huis van Alijn hinkstapsprong
Huis van Alijn Demonstratie

Huis van Alijn


Welkom in het museum van het dagelijks leven!

In het Huis van Alijn ontdek je meer over de rituelen, tradities en gewoontes uit het dagelijks leven van de 20e eeuw tot vandaag.

In de hoofdtentoonstelling van het museum vind je talrijke objecten, foto's, geluid en bewegend beeld uit de 20e en 21e eeuw die je aanzetten tot een gesprek over vroeger en nu. Raak een koffiemolen aan en hoor de bonen malen, ruik het wasmiddel van vroeger, doe een dans in de trouwkamer, teken je eigen geluksbrenger of lees een oude nieuwjaarsbrief voor.

Scholen (lager en secundair) kunnen een vrij bezoek brengen of een rondleiding met een gids volgen.

Voorstelling poppentheater Pierke van Alijn
Interactief poppentheater voor lager onderwijs rond een thema naar keuze: bv. pesten, vriendschap, eerlijkheid, milieu, Sint, Pasen, sprookjes... Pierke van Alijn woont op de museumzolder van het Huis van Alijn. Hij beleeft altijd spannende avonturen met zijn vrienden waarbij hij de klas mee op sleeptouw neemt.

Expo ‘Licht uit. Pop op’ (25.06.22 – 26.03.23)
Tijdelijke tentoonstelling, geschikt voor 1e, 2e en 3e graad lager onderwijs. Wanneer het licht uitgaat en de poppen op scène verschijnen, begint de magie. In de expo 'Licht uit. Pop op' toont het Huis van Alijn zijn bijzondere collectie theaterpoppen van de 20e eeuw tot nu. Wat typeert het poppen- en figurentheater? Hoe komt een voorstelling tot stand? En wat maakt dit erfgoed zo waardevol? Ontdek de magische wereld van poppen en figuren voor en achter de schermen.

Bezoek deze expo met gids of plan een vrij bezoek.

Kenniscentrum Studio Alijn
Voor klassen secundair. Werk je in de klas rond de jaren 1960? Zijn jullie gebeten door een circusmicrobe of benieuwd naar de dagelijkse kost van de jaren 1970? Neem een kijkje in ons digitaal fotoalbum of duik in de filmcollectie en het reclamearchief.

© Foto's; Kris Jacobs voor Toerisme Vlaanderen

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Kraanlei 65
B-9000 Gent
Oost-Vlaanderen, België Educatie
Telefoonnummer

+32 (0)9 235 38 00

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!