Schoolreis naar Watersnoodmuseum

Ouwerkerk, Zeeland Routebeschrijving


Slider 1 - Watersnoodmuseum
Slider 2 - Watersnoodmuseum
Slider 3 - Watersnoodmuseum
Slider 4 - Watersnoodmuseum
Watersnoodmuseum meisjes op zolder
Watersnoodmuseum boeklezen aan tafel
Watersnoodmuseum fantaseren
Watersnoodmuseum groepsrondleiding

Watersnoodmuseum, educatieve programma's voor verschillende onderwijsniveaus!


Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk heeft een nieuwe interactieve jeugdroute voor kinderen van 8 tot 12 jaar: het Jeugdwatersnoodmuseum. Kinderen ontdekken tijdens hun bezoek de waargebeurde verhalen over de Watersnoodramp van 1953 aan de hand van ooggetuigen Koos en Mina. Koos was 5 jaar tijdens de ramp en Mina 12 jaar. Daarnaast kunnen kinderen in de origineel ingerichte geschenkwoning van Janny en haar familie. Wie de woning betreedt, ervaart de sfeer alsof de tijd is blijven stilstaan in de vijftiger jaren, de tijd na de watersnood. De jonge bezoekers maken een stap terug in de tijd en leren door opdrachten en games alles over de geschiedenis van de watersnood en wat er nu wordt gedaan om water tegen te houden.

Interactief, spannend en leerzaam
Kinderen kunnen ook eigen polders en dijken maken en er draait een indrukwekkende film op een scherm van wel 18 meter (!) lang. Ook zijn er diverse opdrachten en games waarbij kinderen kunnen beleven wat er dag en nacht in Nederland en in de wereld wordt gedaan om het water tegen te houden. Het wordt duidelijk dat het niet vanzelfsprekend is dat we in Nederland droge voeten hebben…

Jonger dan 8?
Voor de jonge bezoekers die nog niet goed kunnen lezen en schrijven biedt het Jeugdwatersnoodmuseum een foto zoektocht met stickers. Deze tocht neemt de kinderen van vier jaar en ouder mee door het hele museum.

Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Weg van de Buitenlandse Pers 5
4305 RJ Ouwerkerk
Zeeland, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)111 64 43 82

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!