Schoolreis naar Muiderslot

Muiden, Noord-Holland Routebeschrijving


Slide 1 - Muiderslot
Slide 2 - Muiderslot
Slide 3 - Muiderslot
Slide 4 - Muiderslot

Het Muiderslot,

 

Onder de rook van Amsterdam ligt al ruim 700 jaar het stoere Muiderslot, omringd door water en kasteeltuinen. Het is een van de oudste én best bewaarde kastelen van Nederland. Het kasteel uit 1285 kent een lange en roerige geschiedenis. Dwaal rond en ontdek hoe vroeger het leven was op een kasteel.

Je bent met je klas van harte welkom op het Muiderslot! Boek één van de schoolprogramma’s en duik met je leerlingen in de Riddertijd. Bij elk programma is er voorbereidend lesmateriaal voor in de klas (en een verwerkingsles).

In het basisprogramma Reis door de Riddertijd maken leerlingen kennis met de Middeleeuwen en het Muiderslot, het kasteel van Floris de Vijfde (canon). Tijdens hun bezoek worden zij continu uitgedaagd om het kasteel en de tuinen actief te ervaren. Het programma bestaat uit:

- een zelfstandig bezoek aan het kasteel, met kijk- en doe-opdrachten
- spellen van vroeger op het Toernooiveld
- een bezoek aan de 17e-eeuwse kasteeltuinen.

Tip voor scholen uit Amsterdam en Almere: kom met de boot! De veerdienst Amsterdam vaart van april t/m oktober op dinsdag t/m vrijdag rechtstreeks van Amsterdam naar het Muiderslot. Vanuit Almere zijn de afvaarten op verzoek.

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Herengracht 1
1398 AA Muiden
Noord-Holland, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)294 25 62 62

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(1 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!