Schoolreis naar Forteiland Pampus

www.pampus.nl

Muiden, Noord-Holland Routebeschrijving


www.pampus.nl
Slide 1 - Forteiland Pampus
Slide 2 - Forteiland Pampus
Slide 3 - Forteiland Pampus
Slide 4 - Forteiland Pampus
Slide 1 - Forteiland Pampus
Slide 2 - Forteiland Pampus
Slide 3 - Forteiland Pampus
Slide 4 - Forteiland Pampus

Forteiland Pampus, ga met de hele klas voor Pampus!


Op Forteiland Pampus beleef je leuke en spannende avonturen over 400 jaar oer-Hollandse geschiedenis. Het avontuur begint al als je met de hele klas op de boot stapt en over het IJmeer naar Pampus vaart, ooit het geheime wapen van Nederland. En je mag natuurlijk van alles zelf doen!

Pampus heeft meerdere programma’s voor scholen. In het programma ‘Vort met dat fort!” voor de bovenbouw van het basisonderwijs doe je opdrachten en korte speurtochten. Je leert werken in morsecode en schrijft uiteindelijk je eigen naam in morse op het ‘Pampushoutje’. Bij de speurtocht probeer je zoveel mogelijk opdrachten goed uit te voeren. De winnaars krijgen de eretitel ‘Fortwachter van Pampus!’
In het programma ‘De Ballonvaart’ maak je door een 360⁰-animatie een spannende virtuele luchtreis over de Stelling van Amsterdam. Je stapt in een ballonmandje en vliegt hoog boven alle forten van de verdedigingslinie. Je maakt zelfs een inundatie mee – het land rond Amsterdam wordt onder water gezet om de vijand tegen te houden! Nadat je weer veilig geland bent, ontdek je met opdrachten van alles over je eigen omgeving.

Wil je een programma op maat? Dat kan! Mail ons op educatie@pampus.nl.

De kosten voor het vervoer met de veerboot zijn inbegrepen in de kaartprijs.

Afvaarten voor een ochtendbezoek zijn om 9.00 uur vanaf Amsterdam IJburg, Almere Muiderzand of Muiden Herengracht. Aankomst terug op de wal is tussen 12.30-12.45 uur.

Afvaarten voor een middagbezoek zijn om 13.30 uur vanaf Amsterdam IJburg, Almere Muiderzand of Muiden Herengracht. Aankomst terug op de wal is tussen 16.45-17.00 uur.

Voor wie?
Voor de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs

Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Herengracht 67
1398 AD Muiden
Noord-Holland, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)294 26 23 26

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!