Schoolreis naar Boerderij Educatie Nederland

Roermond, Limburg Routebeschrijving


Slide 1 - Boerderij Educatie Nederland
Slide 2 - Boerderij Educatie Nederland
Slide 3 - Boerderij Educatie Nederland
Slide 4 - Boerderij Educatie Nederland
Boerderijeducatie Groepje in de stal
Boerderijeducatie Fruit teelen
Boerderijeducatie meisje met kip
Boerderijeducatie jongetje met appels

Educatieboeren verbinden kinderen met gezond voedsel


Zou het niet prachtig zijn als kinderen weer zouden weten waar hun voedsel precies vandaan komt? Nederlandse educatieboeren weten hier wel raad mee. Want waar kunnen kinderen beter leren waar hun eten vandaag komt dan op de boerderij zelf?

Jaarlijks ontvangen ruim 325 educatieboeren honderden schoolklassen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Deze agrarische verhalenvertellers leggen aan de hand van de dagelijkse praktijk uit hoe voedsel wordt geproduceerd.  Tijdens een bezoek gaan kinderen actief aan de slag met opdrachten en staat de beleving van de kinderen centraal; kijken, voelen en ruiken.  Hier leren de kinderen taken te verdelen en  verantwoordelijkheden te nemen.

Een praktijkles op de boerderij voegt veel toe aan de theorie. Daarnaast is een bezoekje aan de boerderij gewoon hartstikke leuk! Op de website van Boerderijeducatie Nederland is lesmateriaal beschikbaar om het geplande boerderijbezoek goed te kunnen voorbereiden.

Boerderijeducatie kan rekenen op vele positieve reacties van kinderen en leerkrachten. Het wordt omschreven als een zeer leerzaam uitje. ‘Ik vind het persoonlijk erg goed dat leerlingen zich bewust worden waar die pak melk op tafel nu vandaan komt’, schrijft een leerkracht van groep 7b. ‘We hebben veel gezien en gedaan. Kinderen zijn zo op een effectieve manier bezig geweest.’

Platform Boerderijeducatie Nederland
Onder de vlag van Platform Boerderijeducatie Nederland zijn 19 regionale samenwerkingsverbanden van educatieboeren actief. De deelnemende partijen hebben kwaliteitseisen gesteld op het gebied van veiligheid, hygiëne en educatieve vaardigheden. Bedrijven ontvangen daarvoor het Keurmerk Boerderijeducatie Nederland. Op de website www.boerderijeducatienederland.nl kunnen leerkrachten zien welke educatieboerderijen te bezoeken zijn en is lesmateriaal per sector samengebracht.

Meer informatie of meteen een les boeken? Kijk dan op www.boerderijeducatienederland.nl

Contactgegevens
Adres
Steegstraat 5
6041 EA Roermond
Limburg, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)6 10 94 37 93

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!