Schoolreis naar Museum Helmond

Helmond, Noord-Brabant Routebeschrijving


Slide 1 - Museum Helmond
Slide 2 - Museum Helmond
Slide 3 - Museum Helmond
Slide 4 - Museum Helmond
Museum Helmond troon
Museum Helmond kruisboog
Museum Helmond kasteel
Museum Helmond kinderen

Museum Helmond, doe je schoolreisje bij ons!


Reis door de tijd en ontdek de kasteelschatten van toen in Kasteel Helmond
Bezoek samen met jouw klasgenootjes de grootste waterburcht van Nederland! Want die staat, echt waar, in hartje Helmond. Het veertiende-eeuwse stadskasteel is vierkant met op iedere hoek een toren, precies zoals jij het zou tekenen. Benieuwd wat je er zoal kan doen en ontdekken?

Zoldertour Kasteel in Brand!
Je klimt eerst helemaal omhoog, naar de authentieke zolder, waar je op ontdekkingsreis gaat. We verklappen hier alvast dat de zoldertour gaat over de brand in 1549 toen het kasteel in lichterlaaie stond. En nu jij! Volg de schimmen op de muur, en luister naar hun verhalen. Wat is er eigenlijk gebeurd? Vertellen de schimmen de waarheid? Tijdens je spannende tocht onder eeuwenoude, houten doorgangen door en over loopbruggetjes, waan je je terug in de middeleeuwen. Als het te koud of warm is, kan het zijn dat de tour niet doorgaat. Om de tour die begeleid wordt door onze kasteelgids te kunnen doen, kun je goed lopen en ben je ouder dan 8 jaar. Maximaal 15 leerlingen gaan per tour de zolder op, plus een begeleider. De zoldertour is geschikt voor groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs en onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs.

Is er tijd over en is de groep groot genoeg, speel dan zeker het bordspel Brand! In dit spel dat je onder begeleiding vanuit school speelt, in de torenkamer naast de ruimte met de put, kruip je in de huid van een personage uit het zoldertourverhaal. Het kasteel is afgebrand, de kasteelheer is woedend en wil maar wat graag erachter komen wie de dader is…Weet jij het antwoord?

Speuren maar!
Combineer de zoldertour met heerlijk ouderwets speuren. In ons eeuwenoude kasteel kan je speuren naar hartenlust. We hebben toffe speurtochten voor de kleintjes zoals Beste schildknaap van Helmond (groep 1 en 2) en Van Schildknaap tot ridder met Jan van Berlaer (groep 3, 4 en 5) waar je tot ridder wordt geslagen door je eigen docent, wauw! Je speurtocht kan je thuis of op school in elkaar knutselen tot een kasteel.

Speurtip Vang de negen kasteelweetjes (groep 6, 7 en 8): met je witte schild ‘vang’ je met lichtprojecties tal van kasteelweetjes die je goed gaat onthouden. Test je kennis vervolgens aan het einde van de route bij het kruisboogspel. Geslaagd? Dan slaat jouw leerkracht je tot ridder.

Combineer deze speurtocht eventueel met Wat een familie! (groep 6, 7 en 8) en maak kennis met keizerin Maria van Brabant, de vele liefdes van Jan van Berlaer, de rijke maar ook wat verwaande familie Van Cortenbach en de kleine Isabelle Felicité die pas 9 jaar was toen zij trouwde met die onaardige Albert Jozef van Arbergh. Tot slot bezoek je de prachtig ingerichte woonkamer van de familie Wesselman.

Informatie, boeken en tarieven
De zoldertour duurt 1,5 tot 2 uur en kost € 4,- per leerling (twee begeleiders gratis). De speurtochten duren 45 tot 60 minuten. Voor meer informatie over tarieven en boeken, mail via onderstaande button of bel via onderstaand telefoonnummer.

Contactgegevens
Adres
Kasteelplein 1
5701 PP Helmond
Noord-Brabant, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)492 58 77 16

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!