Schoolreis naar Allard Pierson

Amsterdam, Noord-Holland Routebeschrijving


Slide 1 - Allard Pierson
Slide 2 - Allard Pierson
Slide 3 - Allard Pierson
Slide 4 - Allard Pierson
Allard Pierson Educatieve tour
Allard Pierson Onderzoek
Allard Pierson Vitrine
Allard Pierson Jongetje

Allard Pierson, Onderzoek ’t: van archeoloog tot stijlicoon


Breng een bezoek aan het Allard Pierson en onderzoek archeologische vondsten uit de oudheid. Kun jij achterhalen welke spelletjes er in het oude Griekenland werden gespeeld? Hoe de Romeinen vroeger betaalden? Of wat voor dieren er volgens de oude Egyptenaren superkrachten hadden? Denk na over het betaalmiddel van de toekomst, ontrafel het verhaal van de kist van mevrouw Teuris en teken een nieuwe dierengod. Nu ben jij een echte onderzoeker.

In Allard Pierson Onderzoek ’t breng je met jouw klas, onder begeleiding van een museumdocent, een bezoek aan onze tentoonstelling Van Nijl tot Amstel. Je maakt kennis met het leven in de oudheid en brengt dit in verband met je eigen belevingswereld. Je kunt kiezen uit de thema’s Grieken en Romeinen en het Oude Egypte.

Een reis door de tijd in het Allard Pierson
Het Allard Pierson is een museum en kennisinstituut voor de erfgoedcollecties van de Universiteit van Amsterdam. In Van Nijl tot Amstel beleef je 10.000 jaar aan cultuurgeschiedenis. Van jagers uit de prehistorie en handelaren uit de klassieke oudheid, tot de eerste boekdrukkers in de late middeleeuwen en theatermakers in het twintigste-eeuwse Amsterdam. De voorwerpen die ze nalieten, vertellen hun verhalen. Naast de vaste opstelling is de tijdelijke tentoonstelling Oog in Oog. De mensen achter mummieportretten te zien.

Onderwijsprogramma’s
Het Allard Pierson biedt het hele jaar door educatieve programma's voor primair en voortgezet onderwijs bij onze vaste presentatie en bij tijdelijke tentoonstellingen.

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Oude Turfmarkt 127
1012 GC Amsterdam
Noord-Holland, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)20 525 73 00

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!