Schoolreis naar Atomium

Brussel, Brussel Routebeschrijving


Slide 1 - Atomium
Slide 2 - Atomium
Slide 3 - Atomium
Slide 4 - Atomium

Atomium, Futuristisch & Universeel sinds 1958


Het Atomium Brussel
Iedereen kent hét symbool van België, het Atomium gebouwd in 1958 voor de Wereldtentoonstelling.
Maar ben je er al eens binnen geweest?

Vijf van de negen bollen kun je bezoeken. Je ziet er een expo over de Wereldtentoonstelling en met de supersnelle lift zoef je meteen naar de hoogste bol. Spannend!
Op 92 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht over Brussel.

Naast een surrealistische wandeling doorheen buizen en bollen en een permanente tentoonstelling gewijd aan de geschiedenis van het gebouw, stelt het Atomium ook tijdelijke tentoonstellingen voor. Het panorama in de bovenste bol biedt een uniek en onovertroffen uitzicht over Brussel en omstreken.

Niet te missen tentoonstellingen - www.atomium.be/expo
Permanente tentoonstelling
'Het Atomium. Van symbool naar icoon' vertelt het verhaal van meer dan 50 jaar geschiedenis van een paviljoen dat het symbool is geworden van Brussel en België. Op basis van archiefdocumenten, souvenirs, foto's, video's uit die tijd en tal van maquettes dompelt deze tentoonstelling de bezoekers onder in dit prestigieuze en onvergetelijke avontuur.
In het panorama krijgt de bezoeker informatie over de ligging van Brusselse gebouwen en wijken. Voor sommigen zal het een gelegenheid zijn om herinneringen op te halen. Voor anderen, die Expo 58 niet hebben meegemaakt, is het een manier om inzicht te krijgen in de droom, die ook vandaag nog steeds een magisch karakter geeft aan het Atomium.

Het futuristische & universele Atomium houdt vast aan het ideeëngoed van Expo 58, waarvoor het werd gebouwd.
Thema's zoals wetenschap, vooruitgang en de toekomst, die meer dan ooit actueel zijn, komen er aan bod tijdens diverse tijdelijke tentoonstellingen in de loop van het jaar.
Die tentoonstellingen worden georganiseerd met de hulp van internationale instellingen en richten zich tot het grote publiek, en meer bepaald scholen, die een rondleiding met gids of een pedagogisch dossier kunnen aanvragen. www.atomium.be/expo

Het Atomium bevindt zich in het noordelijke deel van de stad Brussel, op 5 minuten wandelen van het metrostation Heizel/Heysel (lijn 6) en recht tegenover Mini-Europa.

© Christophe Licoppe Befocus

Contactgegevens
Adres
Atomiumsquare
B-1020 Brussel
Brussel, België Educatie
Telefoonnummer

+32 (0)24 75 47 75

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!