Schoolreis naar Erfgoedsite Ename

Oudenaarde-Ename, Oost-Vlaanderen Routebeschrijving


Slide 1 - Provinciaal Archeologisch Museum Ename
Slide 2 - Provinciaal Archeologisch Museum Ename
Slide 3 - Provinciaal Archeologisch Museum Ename
Slide 4 - Provinciaal Archeologisch Museum Ename
PAM Ename outdoor
PAM Ename tentoonstelling
PAM Ename tafel
PAM Ename educatie v2

Erfgoedsite Ename, waar het verleden tot leven komt


Ename: een uniek erfgoedverhaal
In Ename ademt zowat het hele dorp geschiedenis uit! Er is het Archeopark met de restanten van een benedictijnenabdij, iets hogerop is er het beschermde Bos t'Ename, in het dorp vind je de prachtig gerestaureerde Sint-Laurentiuskerk en als verzamelpunt van alle informatie: Pam Ename. En dan zwijgen we nog over wat je niet ziet: ooit stond hier een burcht die de grens van het Duitse keizerrijk moest beschermen. In het pam Ename vind je hier het verhaal van terug. Als individuele bezoeker met of zonder tablet, met je klas als een echte tijdsdetective, je ziet de oude abdij of het dorp verrijzen met een druk op een knop, ... Beleven, leren, ontspannen, je laten verrassen... Het kan allemaal in Ename op wandelafstand!

Jouw ervaring
- Drie unieke erfgoedsites op wandelafstand die samen één verhaal vertellen
- Een interactief en speels pam Ename als uitvalsbasis
- Scholen betalen geen inkomprijs én krijgen een korting bij het boeken van een gids/educatief pakket
- Meerdere educatieve pakketten met verschillende thema’s en naar verschillende doelgroepen gericht. Ook voor jouw klas vinden we vast iets boeiends
- Gespecialiseerde en ervaren gidsen die erop getraind zijn op “maat van het publiek” te werken.

Educatief
Wij hebben meerdere educatieve pakketten ter beschikking voor scholen. Neem gerust contact met ons op als je specifieke vragen hebt. Onze vaste educatieve pakketten gebeuren onder begeleiding van een ervaren gids, of een combinatie te boeken zoals bv. een educatief pakket afgewisseld met een boswandeling op eigen houtje (het plannetje bieden wij je gratis aan).

Ename virtueel!
Volg een interactieve, virtuele wandeling doorheen de 13de- en 17de-eeuwse Enaamse abdij in het pam Ename. Onder begeleiding van een gids.

Je kan ook in het Archeopark zelf de 17de-eeuwse abdij ontdekken, samen met je gezin! Breng je smartphone of tablet mee en beleef hoe de abdij eruitzag in de middeleeuwen of in de 17de eeuw. Deze nieuwe groepsbeleving en laat je het verleden ontdekken op de plaats waar het allemaal gebeurde!

Vanaf voorjaar 2024
In de coulissen van de Erfgoedsite Ename bereiden we een gloednieuwe, permanente tentoonstelling voor waarin de rijke geschiedenis van Ename en de boeiende wereld van erfgoedzorg samen komen. De tentoonstelling wordt opgebouwd in het Erfgoedcentrum aan de Lotharingenstraat en zal vanaf dan de werking van het pam Ename integreren. We mikken op het voorjaar 2024 voor de grote heropening. Hou dus vooral website en Facebook in de gaten voor de meest actuele informatie.

Reservaties kunnen gebeuren via de balie, via e-mail of telefonisch.(klik onder of bovenstaande websitebutton)

* Headerfoto en reconstructietekening: Erfgoedsite Ename & Visual Dimension.

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Lijnwaadmarkt 20
B-9700 Oudenaarde-Ename
Oost-Vlaanderen, België Educatie
Telefoonnummer

+32 (0)55 30 90 40

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!