Schoolreis naar Airborne Museum ‘Hartenstein’

Oosterbeek, Gelderland Routebeschrijving


Slide 1 - Airborne Museum ‘Hartenstein’
Slide 2 - Airborne Museum ‘Hartenstein’
Slide 3 - Airborne Museum ‘Hartenstein’
Slide 3 - Airborne Museum ‘Hartenstein’

Airborne Museum at Hartenstein; een tijdreis met een boodschap


Aan de rand van Oosterbeek vlakbij Arnhem, vind je Villa Hartenstein. Dit imposante pand is de thuisbasis van het Airborne Museum, dat onlangs compleet vernieuwd is. Dat het museum zich in deze villa heeft gevestigd is niet toevallig. Hartenstein was tijdens de Slag om Arnhem het hoofdkwartier van de Britse generaal Urquhart. De negendaagse slag vond plaats van 17 september tot 25 september 1944. Deze slag had een snel einde moeten betekenen van de Tweede Wereldoorlog. Het liep echter anders...

Slag om Arnhem
De Slag om Arnhem heeft grote impact gehad op het verdere verloop van de Tweede Wereldoorlog en de vorming van het huidige Europa. Daarmee is het verhaal van het Airborne Museum een markant onderdeel van onze Nederlandse geschiedenis.

Op deze plek komen de verhalen tot leven van zowel de Britse, Poolse en Duitse militairen. Maar ook de burgers nemen een prominente rol in; zij doorstonden doodsangst. Het museum is begin 2020 compleet vernieuwd evenals het educatieve programma!

De Airborne Experience
In de ondergrondse Airborne Experience komt de geschiedenis tot leven en ervaar je op indringende wijze de Slag om Arnhem. Je stapt er in de voetsporen van een Britse soldaat en gaat mee op missie. In een imposant oorlogsdecor beleef je de operatie van begin tot eind met veel audiovisuele effecten.

Educatieve programma’s voor scholen
Aan de hand van educatieve programma’s wordt de geschiedenis voor leerlingen invoelbaar gemaakt. In de speciale educatieve ruimte worden leerlingen ontvangen door een educatief medewerker, waarna de leerlingen alle ruimte krijgen om zelfstandig op onderzoek uit te gaan. Al het lesmateriaal en de activiteiten sluiten nauw aan bij de kern- en leerdoelen van het Primair en Voortgezet Onderwijs en worden in samenwerking met docenten ontwikkeld en getest.

Kijk voor meer informatie over onze educatieve programma’s op onze website (klik boven- of onderstaande button)

Contactgegevens
Adres
Utrechtseweg 232
6862 AZ Oosterbeek
Gelderland, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)26 333 77 10

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!