Schoolreis naar Historium Brugge

Brugge, West-Vlaanderen Routebeschrijving


Slide 1 - Historium Brugge
Slide 2 - Historium Brugge
Slide 3 - Historium Brugge
Slide 4 - Historium Brugge

Historium Brugge, beleef de gouden eeuw van Brugge


Op tijdreis naar de Brugse middeleeuwen
Bracht je al eens een bezoekje aan het Historium, de meest bezochte historische attractie op de Markt van Brugge? In het Historium stap je terug in de tijd, naar de Brugse middeleeuwen. Je kunt er op verschillende manieren zien hoe Brugge bruiste tijdens de Gouden Eeuw, aan de hand van nieuwe en vooruitstrevende technologieën. Kom met uw klas naar het Historium en ontdek er hoe het er in de Brugge Middeleeuwen aan toe ging.

Historium Story
In de Historium Story volg je het verhaal van Jan van Eyck’s leerjongen Jacob (gebaseerd op het schilderij 'Madonna met kanunnik Joris van der Paele'). Met een audiogids wandel je, in groepjes van maximum 20 leerlingen, door de wonderlijke attractie waar in zeven themakamers met decors, film en speciale effecten de belangrijkste plaatsen uit de Brugse Middeleeuwen tot leven worden gebracht.

Historium Virtual Reality
Met de Historium Virtual Reality gaat het Historium nog een stap verder en brengt het je virtueel terug naar het jaar 1435. Hiervoor werd Brugge uit die tijd digitaal nagemaakt. Je vaart er virtueel de haven binnen in een boot, ziet er de Waterhalle en het Belfort van toen en vliegt van de Markt naar de vroegere Sint-Donaaskerk. Een ervaring die je voelt tot in de toppen van je tenen!

Interactieve tentoonstelling
De Historium Exhibition is de interactieve tentoonstelling met informatie over Brugge als bloeiende handelsstad tijdens de Gouden Eeuw (15e eeuw), toen de haven nog in het centrum van Brugge was en op de plaats van het Historium de Waterhalle stond, de centrale opslagplaats voor de scheepvaart. Je leert er ook over de Brugse middeleeuwse gebruiken en geniet van het prachtig panoramisch uitzicht op de Markt en het Belfort.

Leerrijk parcours
Aansluitend is er in de Historium Exhibition een leuk parcours met doe-opdrachten voor jong en oud. De leerlingen kunnen er onze educatieve pakketten (op maat gemaakt voor het basis- en secundair onderwijs) invullen, om zo meer over de Brugse Middeleeuwen te leren.

 

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Markt 1
B-8000 Brugge
West-Vlaanderen, België Educatie
Telefoonnummer

+32 (0)502 703 11

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!