Schoolreis Toerisme Ronse

Ronse, Oost-Vlaanderen Routebeschrijving


Slide 1 - Toerisme Ronse
Slide 2 - Toerisme Ronse
Slide 3 - Toerisme Ronse
Slide 4 - Toerisme Ronse

Toerisme Ronse, smaakmaker van de Vlaamse Ardennen!


Klasbezoeken te Ronse:
Ronse heeft een indrukwekkende Crypte en een goed uitgebouwd Museum voor textiel, het Must.
Op beide locaties en per leeftijdsgroep bieden we een totaalprogramma aan, aansluitend bij de ontwikkelingsdoelen en eindtermen van het onderwijs. De gids legt de klemtoon op didactiek, beleving en creativiteit…Indien nodig kunnen de voorgestelde programma’s op “maat” aangepast worden.

St-Hermescrypte
Het unieke en tijdloze karakter van de “Sint-Hermescrypte” ademt nog steeds de sfeer van lang vervlogen tijden uit. Pelgrims kwamen van ver om zich hier te laten behandelen tegen geestesziekten. Onze gids neemt de kinderen mee op sleeptouw op deze bijzondere plek. Je kan er ook een pelgrimspel boeken.

Must – Museum voor textiel
Het Must belicht de evolutie van de textielsector gedurende meer dan een eeuw.
Van natuurlijke vezel tot afgewerkt product, dagelijks leven, sociale geschiedenis en technische evolutie worden duidelijk aan de hand van foto’s, iconografisch materiaal en werkende weefgetouwen. Dit geleide bezoek kan je combineren met oude volksspelen en/of het creëren van je eigen weefmatje.

Sinds september 2018 hebben wij een volledig nieuw onthaal-en belevingscentrum waar men zeker met kinderen terecht kan. (panoramische toren, 3d-brillen, wielerapplicatie, enz…)

Neem zeker eens een kijkje op onze website www.visitronse.be/nl/onthaal-en-belevingscentrum-ronse-en-de-vlaamse-ardennen).

Contactgegevens
Adres
Hoge Mote - De Biesestraat 2
B-9600 Ronse
Oost-Vlaanderen, België Educatie
Telefoonnummer

+32 (0)55 23 28 16

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!