Schoolreis naar preHistorisch Dorp

Eindhoven, Noord-Brabant Routebeschrijving


Slide 1 - PreHistorisch Dorp
Slide 2 - PreHistorisch Dorp
Slide 3 - PreHistorisch Dorp
Slide 4 - PreHistorisch Dorp

Terug in de tijd in het preHistorisch Dorp


Kom met je school naar het preHistorisch Dorp en beleef de leukste (school)reis door de tijd! Dit openluchtmuseum in Eindhoven is de ideale bestemming voor een dagje uit met de klas. Bij het basisonderwijs gaan de kinderen mee naar álle tijden die je in het museum kunt beleven: van prehistorie tot late middeleeuwen. Voor het voortgezet onderwijs staat de middeleeuwen centraal, waarbij je prachtige ambachten kunt zien én zelf mag ondernemen. Nieuwsgierig? Kijk dan vooral verder voor extra informatie.

Een schoolreis in de tijd voor het basis onderwijs
Ontdek onze geschiedenis door deze vast te pakken, eraan te ruiken én te proeven. Het openluchtmuseum staat in het teken van zelf dingen doen. Kinderen uit het basis onderwijs genieten samen van een dag boordevol activiteiten. Ze gaan zelf op verkenningstocht en wanen zich al dwalend door de hoeves en boerderijen in compleet andere tijden.

Een middeleeuwse schoolreis voor het voortgezet onderwijs
Zou je boer willen zijn, een burger of liever iemand van adel? In de middeleeuwen had je weinig keus hierin... In dit programma staat de middeleeuwse standenmaatschappij centraal, waarbij kinderen leren hoe het was om boer, burger, adel of geestelijke te zijn. Welke voordelen en welke nadelen hoorde bij iedere stand? Kinderen voeren activiteiten uit die passen bij elke stand en maken kennis met de menselijke kant van de harde middeleeuwse standenmaatschappij. Of viel dat eigenlijk wel mee? Kinderen reizen naar het middeleeuwse leven en ontdekken het zelf.

Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Boutenslaan 161 B
5644 TV Eindhoven
Noord-Brabant, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)40 252 22 81

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!