Argentijnse Cerrado, nieuw gebied in Vogelpark Avifauna

Alphen aan den Rijn, 23 maart 2023


Argentijnse Cerrado, nieuw gebied in Vogelpark Avifauna


In Avifauna is vorig jaar hard gewerkt om een gloednieuw gebied klaar te maken voor het verblijf van bijzondere dieren. Achter het Nuboso apeneiland, midden in het vogelpark is vlak voor dit schooljaar een Argentijns Cerrado geopend.

Een Argentijnse Cerrado is een woest en ruig Zuid-Amerikaans gebied en wordt ook wel pampa of vlakte genoemd. Al is de Cerrado in Vogelpark Avifauna allesbehalve vlak. Het gebied was voorheen namelijk de Uilenberg, wat al een verhoogd gebied was. Voorheen stonden daar oude volières, maar al een hele tijd waren daar geen uilen meer.

Inmiddels scharrelener er tal van bijzondere, vriendelijke groepsdieren zoals, Darwin Nandoes, een groep Mara’s, een groep Vicuna’s, kuifhoenderkoeten en miereneters. Dit zijn dan meteen de grootste zoogdieren in Avifauna. Je kunt samen met jouw klas de dieren van heel dichtbij ontmoeten.

Ook is destijds de nieuwe mega volière voor de stellers zeearenden geopend. In een ruig landschap van water en rotspartijen hebben ze genoeg ruimte om hun vleugels uit te slaan. Je hebt een geweldig uitzicht vanuit de jagershut en je kunt zelfs in een gedeelte van de volière, waarbij de vogels over je heen vliegen. De zeearenden leven hier samen met raven, zwarte wouwen en sperweruilen.

Schoolreisje naar Vogelpark Avifauna?
Meer informatie over een schoolreis naar een groene en natuurlijke omgeving met coole vogeldemonstraties en een te gekke speeltuin? www.schoolreis.nl/dierenpark/vogelpark-avifauna Avifauna ‘vogels en zoo’ staat op pagina 120 van het Nationaal Schoolreis Magazine, editienr. 62 (voorjaar 2023).
 
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!