Naturalis is compleet vernieuwd

Leiden, 11 februari 2020


Naturalis is open!


Aan het begin van dit schooljaar opende Naturalis Biodiversity Center de deuren voor publiek. Talrijke schoolgroepen kwamen naar Leiden om de natuurhistorische topstukken, tegen het decor van een prachtig nieuw gebouw, met eigen ogen te bewonderen.

Mensen enthousiast maken over de natuur
Het vernieuwde biodiversiteitsinstituut is dé plek voor iedereen, wetenschap en museumpubliek, die meer wil ontdekken over de natuur. Met alle collectie en wetenschappers bijeen, de modernste voorzieningen voor biodiversiteitsonderzoek én een prachtig nieuw museum is Naturalis Biodiversity Center klaar voor de toekomst.

Edwin van Huis, directeur van Naturalis: ‘Geweldig dat we zoveel mensen enthousiast weten te maken voor natuur! Biodiversiteit is een uiterst actueel thema. Dit museum behoort tot de absolute top in de wereld. Daarnaast doen we dagelijks wetenschappelijk onderzoek naar oplossingen die kunnen bijdragen aan een biodiverse toekomst.’

‘Wij zien ons gloednieuwe museum vooral als een kans om onze liefde voor de natuur over te dragen op jong en oud. Onze missie is geslaagd, als onze bezoekers naar huis gaan en denken: wat is de natuur toch bijzonder, daar ga ik nog iets beter voor zorgen!’Een museum om te ontdekken en beleven
Vanuit een licht en open Atrium duiken (schoolreis)bezoekers de van daglicht afgesloten zalen in. Daar waant men zich voor even in een andere wereld. Echte objecten, boeiende verhalen en fysieke ervaringen nemen het publiek mee in de rijke en diverse wereld van de natuur.

Publiekstrekker T. rex
Ook in het nieuwe Naturalis is Tyrannosaurus rex Trix een publiekstrekker van internationale allure. Naturalis is het enige museum buiten Noord-Amerika dat een bijna compleet T. rex skelet in bezit heeft. Deze skeletten zijn zeer zeldzaam, er zijn maar een tiental goede exemplaren bekend. T. rex Trix is daarvan mooist bewaard gebleven exemplaar.

Leer meer over de natuur
Er zijn gloednieuwe schoolprogramma’s ontwikkeld vanuit de educatieve visie van Naturalis: de Big Five. Ze stimuleren een onderzoekende en wetenschapswijze houding. Met echte natuurobjecten en relevante onderwerpen om te verwonderen en onderzoeksvaardigheden te ontwikkelen.

Kijk op www.schoolreis.nl/naturalis voor meer informatie of kijk op pagina 64 van het Nationaal Schoolreis Magazine, voorjaar 2020.

 
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!