Ga met de klas op ontdekkingstocht in AquaZoo Leeuwarden en ontdek de nieuwe diersoort.

Leeuwarden, 3 maart 2020


Ga met de klas op ontdekkingstocht in AquaZoo Leeuwarden en ontdek de nieuwe diersoort


Trek je wandelschoenen aan en doe je backpack om, want het is tijd om op ontdekkingstocht te gaan in AquaZoo! Ga aan de hand van educatieve presentaties samen op onderzoek en leer alles over de bijzondere dieren. Laat de leerlingen een onvergetelijke dag beleven door samen met de pinguïns over het strand te lopen en ga klimmen en klauteren via de avonturenroutes. Hier start jullie ontdekkingstocht!

Exclusieve rondleiding
Maak je bezoek aan AquaZoo compleet met een unieke rondleiding met een van de gidsen. Deze gidsen vertellen leuke feiten en weetjes over de dieren, terwijl jullie de mooiste plekken van AquaZoo bewonderen! Een rondleiding duurt 1,5 uur. Per gids kunnen er maximaal twintig personen mee met de rondleiding.

Nieuwe diersoort
AquaZoo heeft in oktober een luiaardmoeder en -jong verwelkomd. De luiaards zijn te bewonderen in het verblijf bij de pinché apen, de azara’s agouti en de witgezicht saki’s. De tweevingerige luiaard eet bijna alleen bladeren. Daar zit niet veel energie in. De luiaard doet dan ook alles rustig aan en slaapt zo’n vijftien uur per dag. Als hij beweegt gaat dat heel langzaam. Luiaards hangen bijna hun hele leven ondersteboven in een boom. Ongeveer één keer per week klimmen ze heel langzaam naar beneden om op de grond te ontlasten. Omdat de luiaard het grootste deel van zijn leven ondersteboven hangt, groeien de haren van de buik richting de rug. De haren zijn heel erg ruw. Daardoor kunnen er zelfs algen op de vacht groeien. Dan lijkt het net alsof de luiaard groene haren heeft, een uitstekende camouflage voor in het regenwoud.

Voor meer informatie over AquaZoo vind je op www.schoolreis.nl/dierenpark/aquazoo-leeuwarden of op pagina 104 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2020).

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!