Reis door de tijd in het vernieuwde Dinobos van DierenPark Amersfoort

Amersfoort, 4 oktober 2022


Reis door de tijd in het vernieuwde Dinobos van DierenPark Amersfoort


De werkzaamheden in het vernieuwde Dinobos zijn in volle gang. Binnenkort maken schoolreizigers een avontuurlijke reis van miljoenen jaren terug in de tijd. Ze ontdekken met eigen ogen hoe de dino’s leefden in het Trias-, Jura- en Krijt-tijdperk. Het vernieuwde Dinobos wordt nóg avontuurlijker.

Het Dinobos is al jaren een van de populairste themagebieden van DierenPark Amersfoort. De afgelopen twee jaar heeft een projectteam van het dierenpark een onderzoek uitgevoerd om achter de behoeftes over het Dinopark te komen. Aan de hand van deze uitkomsten wordt het Dinobos nu in een nieuw jasje gestoken. Het nieuwe Dinobosplan is geïnspireerd op het succes van de DinoAdventures, het jaarlijkse populaire najaarsprogramma in het Dinobos.

Een van de aanpassingen die wordt doorgevoerd is het inkorten van de looproute en de beleving wordt intenser. De aandacht ligt op avontuur en spektakel. Door middel van landscaping, dino’s, avontuurlijke routes en moderne technieken wordt er een nieuwe beleving voor jong en oud gecreëerd. Om dit grootse dino-avontuur tot leven te wekken en de dinokennis te vergroten, zocht het dierenpark de samenwerking op met natuurhistorisch museum Naturalis, archeologen, paleontologen en hadden uiteraard de eigen Dinorangers een grote rol.

Schoolreisjes voor basisscholen en BSO’s
Na een bezoek aan DierenPark Amersfoort bestaat je groep uit allemaal Dierennerds. Via de Klim Alles-route klauteren ze onder, boven en langs de dieren. Met de gratis speurtocht ontdekken ze het park en leren ze van alles over de dierbewoners. Midden in het land, midden in het bos, steken ze wat van de dierenwereld op met een grote glimlach op hun kop.

Meer schoolreisinfo lees je via www.schoolreis.nl/dierenpark/dierenpark-amersfoort of kijk op pagina 69 van het Nationaal Schoolreis Magazine, editienr. 61 (najaar 2022).

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!