Ontdek in het Atlantikwall Centrum hoe het er in de Tweede Wereldoorlog aan toe ging.

Den Helder, 12 maart 2020


Splinternieuw Atlanticwall Centrum in Den Helder


Beleef hoe Den Helder onderdeel werd van de Duitse verdedigingslinie. Het was de meest gebombardeerde stad van Nederland.

Inmiddels leven we al 75 jaar in vrede in vrijheid. Maar hoe ging het eraan toe tijdens de Tweede Wereldoorlog? Je ontdekt het in het splinternieuwe Atlantikwall Centrum, een interactieve expositieruimte in één van de overblijfselen van de 5.000 kilometer lange Atlantikwall.

Speciaal voor schoolbezoeken is een digitaal lespakket voor groep 7 en 8 ontwikkeld: ‘De Atlantikwall in de klas’, onder meer over de verschillende soorten verdedigingswerken. Daarnaast is er aandacht voor de sloop van kustplaatsen, de komst van de Duitse bezetter en de impact op de plaatselijke bevolking. Aan de hand van authentieke bronnen verdiepen leerlingen zich in de Duitse verdedigingswerken en de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Het digitale lesprogramma biedt veel lokale bronnen in de vorm van filmpjes, audiofragmenten, documenten en foto’s. Het pakket wordt aangeboden via www.atlantikwallindeklas.nl en is geschikt voor alle soorten digitale schoolborden. Na het digitaal lesprogramma komt de klas op bezoek in het Atlantikwall Centrum.

Tip: Een bezoek aan het Atlantikwall Centrum is goed te combineren met het nabij gelegen Fort Kijkduin.

Meer info? www.schoolreis.nl/educatie/atlantikwall-centrum of kijk op pagina 90 van het Nationaal Schoolreis Magazine, voorjaar 2020. (fotocredit © Bob Sebastian)

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!