Reuzenpandajong Fan Xing in Ouwehands Dierenpark

Rhenen, 8 september 2020


Reuzenpandajong Fan Xing in Ouwehands Dierenpark


Vrijdag 1 mei 2020 was een historische dag in schoolreisbestemming Ouwehands Dierenpark. Drie jaar na de aankomst van reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya is Fan Xing geboren. Een pasgeboren reuzenpanda is altijd ontzettend klein. De lichaamslengte is maximaal 15 cm en het weegt tussen de 100 en 200 gram. Nu, ruim een paar maanden later, is het jong goed gegroeid. Niet alleen in lengte maar zeker ook in gewicht. De goedgevulde buik valt op en daarnaast is ook de kleuring te zien. De schouders en voorpoten vertonen een donkere (grijszwarte) tekening. Opvallend is ook de relatief lange staart van het pandajong! Direct na de geboorte pakte moeder Wu Wen haar moederrol op. Wu Wen en haar jong verblijven de eerste maanden na de geboorte in het kraamhol. Het jong moet groeien, leren lopen en moeder Wu Wen kunnen volgen. Pas dan betreden zij samen het binnenverblijf. Dit zal in het na jaar zijn. Dierverzorgers houden de ontwikkeling van het jong via camerabeelden goed in de gaten. In ruil voor een kleine donatie kun je nu ook zelf een kijkje nemen in het kraamhol: www.ouwehand.nl/nl/webcams

Betekenisvolle naam
De naam Fan Xing betekent sterrenhemel in het Chinees. Dat is een verwijzing naar het schilderij Sterrennacht van Vincent van Gogh, in China de bekendste Nederlandse schilder. Fan staat voor Fan Gao (Van Gogh) en Xing betekent ster. Deze vernoeming is natuurlijk een mooi eerbetoon aan de vader van het jong, reuzenpanda Xing Ya.

Leerzaam schoolreisje
Het allergrootste schoolreisavontuur beleef je in Ouwehands Dierenpark! Bewonder de dieren en leer op een leuke manier meer over hun natuurlijke leefgebied, de bedreiging van wilde soortgenoten en wat jij kunt doen om hen te beschermen. Sta neus aan neus met het speelse ijsbeerjong en betreed Pandasia, het traditionele Chinese verblijf van reuzenpanda’s Xing Ya, Wu Wen én Fan Xing. Bewonder dit najaar de bonobo’s in het splinternieuw bonoboverblijf en hang de beest uit in RavotAapia, de grote overdekte speeljungle!

Meer informatie vind je op www.schoolreis.nl/ouwehands. Ouwehands Dierenpark staat op pagina 76 en 77 van het Nationaal Schoolreis Magazine (najaar 2020).

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!