Paleis Het Loo na flinke moderne uitbreiding heropend

Apeldoorn, 25 april 2023


Flinke moderne uitbreiding Paleis Het Loo


Paleis Het Loo is met een moderne uitbreiding van 5.000 m² weer open voor (school)bezoekers. De afgelopen vijf jaar onderging Paleis Het Loo een uitgebreide verbouwing en vernieuwing. De uitbreiding ligt onder het voorplein van het paleis. Afgelopen vrijdag was er een feestelijke opening voor genodigden in aanwezigheid van Zijne Majesteit de Koning.Onderwijs op Paleis Het Loo

Bij Paleis Het Loo in Apeldoorn ontdekken scholieren 330 jaar aan mooie en minder mooie verhalen. Over het leven aan het hof, kunst en vakmanschap. Ze reflecteren op eigen herinneringen of helpen mee bij het onderhouden van de paleistuin, waar hoge fonteinen het goud nog meer laten stralen. Ze staan er oog in oog met de geschiedenis. Later dit jaar opent Het Juniorpaleis, waarin 21e-eeuwse vaardigheden centraal staan. Een unieke plek waar scholieren gastvrijheid in de breedste zin leren kennen.

Wil jij, samen met jouw klas, de geschiedenis daar ervaren waar deze geschreven is? Meer informatie over alle lesprogramma’s voor het primair onderwijs of het voortgezet onderwijs lees je via www.schoolreis.nl/educatie/paleis-het-loo. Paleis Het Loo staat op pagina 67 van het Nationaal Schoolreis Magazine, editienr. 62 (voorjaar 2023).


 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!