Ouwehands Dierenpark Rhenen breidt ook in 2020 uit

Rhenen, 16 januari 2020


Ouwehands Dierenpark Rhenen breidt ook in 2020 uit


Wie de afgelopen jaren in Ouwehands Dierenpark in Rhenen is geweest, heeft waarschijnlijk gezien dat het dierenpark volop in ontwikkeling is. In 2017 ging Pandasia, het verblijf van de reuzenpanda’s, open. Het werd verkozen tot het mooiste pandaverblijf ter wereld. Inmiddels staat er een nieuw onderkomen voor de Aldabra reuzenschildpadden en wordt er gebouwd aan het verblijf voor een groep bonobo’s en aan een educatieve academie.

Waan je in China
Betreed met je leerlingen de mystieke wereld van Pandasia en ervaar de Chinese sfeer. Bewonder hier de unieke reuzenpanda’s Xing Ya en WuWen en leer meer over andere Aziatische dieren zoals de muntjak, kleine panda en plompe lori.

Bezoek de tropen met Sjaak en Mien
In oktober 2019 namen maar liefst 31 Aldabra reuzenschildpadden hun intrek in een splinternieuw tropisch onderkomen. Onder de bewoners bevinden zich Sjaak en Mien, die je misschien wel kent van de televisieserie ‘Het echte leven in de dierentuin’ op NPO 1. Het nieuwe verblijf geeft de indruk van een enorme broeikas. Dat klopt, want het is er minimaal 29 graden. De Aldabra is de grootste landschildpad ter wereld. Ze kunnen wel 170 kilo wegen. Je kunt deze grote indrukwekkende dieren van heel dichtbij bewonderen.

Doorstromen naar de Academie
In 2020 opent de vernieuwde Academie, waar kinderen spelenderwijs leren over de verschillende diersoorten die in Ouwehands Dierenpark leven. De Academie biedt de ultieme beleving, want er is ontzettend veel te zien, horen en voelen…

Verwelkom de bonobo’s
Ook opent Ouwehands Dierenpark in 2020 een verblijf voor een groep bonobo’s. De bonobo wordt in zijn voortbestaan bedreigd door vernietiging van zijn leefgebied en door stroperij. Met het huisvesten van deze mensapen in Ouwehands Dierenpark draagt het park bij aan het fokprogramma van de bonobo en de instandhouding van deze diersoort.

Kijk op www.schoolreis.nl/ouwehands-dierenpark voor meer online informatie of op pagina 130 en 131 van het Nationaal Schoolreis Magazine, voorjaar 2020.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!