Maki’s openen nieuwe verblijven Burgers’ Zoo

Arnhem, 7 mei 2019

Maki’s openen nieuwe verblijven Burgers’ Zoo


Ringstaartmaki’s en zwarte maki’s hebben afgelopen april het nieuwbouwproject met verblijven voor doodshoofdaapjes, maki’s en neusberen geopend. Dierverzorgers trakteerden de halfapen op gezonde lekkernijen als lychees en druiven die de dieren voor de grote ruiten en ook verder verspreid door hun buitenverblijf ontdekten.

Doodshoofdaapjes, maki’s en neusberen
De Arnhemse schoolreisbestemming heeft het gebied tussen de hoofdingang, de olifanten en het Park Restaurant volledig vernieuwd. De oorspronkelijke dierverblijven in dit deel van het park stamden uit de jaren zestig van de vorige eeuw en zijn compleet vervangen door moderne dierverblijven. In één van de nieuwe verblijven zijn ringstaartmaki’s en zwarte maki’s te zien, terwijl in het andere verblijf Peruaanse doodshoofdaapjes kennismaken met rode neusberen. Naast de volledige overdekte Bush, Desert, Ocean, Mangrove en Kids Jungle is het Arnhemse dierenpark nog weeronafhankelijker geworden dankzij de verwarmde binnenverblijven waar de dieren ook bij mindere weersomstandigheden goed zichtbaar blijven voor de schoolreisbezoekers.

Kijk op www.schoolreis.nl/burgers-zoo of op de binnenzijde achterpagina van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2019) voor meer informatie over Burgers’ Zoo. (Foto © Koninklijke Burgers' Zoo).
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!