Nieuwe editie Nationaal Schoolreis Magazine

Apeldoorn, 4 januari 2022

Vakantie voorbij, scholen weer van start. Tijd dus voor een nieuw Nationaal Schoolreis Magazine

2022 01 cover schoolreismagazine voorjaar

De scholen gaan volgende week 'gelukkig' weer van start voor het tweede gedeelte van schooljaar 2021/2022 en daarmee ook de voorbereidingen voor de schoolreis van dit seizoen. Tijd dus voor een nieuw Nationaal Schoolreis Magazine.

Met veel plezier hebben we samen met talrijke panelleden en honderden schoolreisbestemmingen de afgelopen dertig jaargangen gewerkt aan het Nationaal Schoolreis Magazine en nu ook weer aan de nieuwe voorjaarseditie (nr. 60). Vanaf dinsdag 18 januari ligt deze weer bij alle scholen in de brievenbus.

Ja, je leest het goed: het Nationaal Schoolreis Magazine (NSM) bestaat alweer dertig jaargangen. En wat zo mooi is, we zijn nog altijd volop gemotiveerd en enthousiast! Vooral door alle reacties van jou en van je (tijdelijke) collega-schoolreisorganisatoren, die ons blijven inspireren om een steentje bij te dragen aan je verantwoorde schooluitstap.

Het organiseren van een geslaagde schoolreis, excursie of schoolkamp en de ‘ontspannen’ begeleiding daarvan is een flink onderschatte schoolactiviteit. Dat werd een aantal jaar geleden wederom bevestigd in het onderzoeksrapport ‘Het schoolreisje van de toekomst’, uitgevoerd door de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer (NHTV) -sinds 2018 Breda University of Applied Sciences- in opdracht van het Nationaal Schoolreis Magazine. Van docenten en ouderraadleden wordt ineens verwacht dat ze een ware reisspecialist zijn.

Alles wat je zoekt, vind je in het Nationaal Schoolreis Magazine. Bestemmingen voor excursies, vermakende, educatieve en/of sportieve uitstappen, schoolkampen en vanzelfsprekend veel schoolreizen maar ook organisaties die op school een leuke en leerzame dag organiseren. Ook krijg je volledige informatie over alle zaken die met de organisatie van een uitstap te maken hebben, aangereikt voor en door je collega organisatoren.


Een inspirerende schoolreisgroet,
namens het compleet Schoolreis.nl team


Vanaf dinsdag 18 januari (week 3) zullen alle abonnees en scholen in het basisonderwijs, speciaal onderwijs, algemeen voortgezet onderwijs, ouderverenigingen, centra voor buitenschoolse opvang, internaten, scoutingverenigingen en touringcarondernemingen in Nederland gratis één exemplaar ontvangen. Wil je dit exemplaar nabestellen via de post? Voor meer informatie over het nabestellen van het Nationaal Schoolreis Magazine (klik hier). (© covercredit: CORPUS ‘reis door de mens’)
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!