Nationaal Schoolreis Magazine, hij is er weer!

Apeldoorn, 18 augustus 2020

Een nieuw schooljaar, tijd dus voor een nieuw Nationaal Schoolreis Magazine

2020 09 cover schoolreismagazine najaar

Vrolijke opwinding maakt zich direct van de kinderen meester zodra je de schoolreis hebt aangekondigd. Wat is het elk jaar toch weer spannend. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en de schoolreis speelt daar heel goed op in. De eerste helft van 2020 was het dan ook een groot gemis dat schoolreizen vanwege de coronacrisis niet door konden gaan. Ze moesten worden afgezegd of werden verplaatst. Gelukkig kunnen we weer veilig op pad. Want veiligheid en gezondheid van leerlingen en hun leraren en begeleiders staan bij alle schoolreisorganisaties voorop.

Alle schoolreisbestemmingen en busmaatschappijen hebben, conform de RIVM-adviezen, maatregelen getroffen en nemen vanzelfsprekend hun verantwoordelijkheid in het maatschappelijk belang. Zo kan de traditie van het heerlijke schoolreisje, excursie en schoolkamp weer voortgezet worden.


‘We pakken de traditie van de schoolreis weer op.’


Nu de eerste scholen in Nederland zijn begonnen en dadelijk ook de voorbereidingen voor de schoolreis van dit schooljaar is het weer tijd voor een nieuw Nationaal Schoolreis Magazine.

Met deze nieuwe editie hopen we scholen als vanouds weer goed te kunnen begeleiden bij hun schoolreiskeuze en -organisatie. In voorbereiding op het nieuwe seizoen hebben we veelvuldig contact met de schoolreisbestemmingen en het Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), mét de nodige extra aandachtspunten. In aansluiting hierop hebben we afgelopen voorjaar bovendien een kort verkennend onderzoek onder basisscholen gehouden. De resultaten hiervan, gecombineerd met de informatie van de overheid, de PO-Raad en VO-raad en het RIVM, hebben we omgezet in een aantal handvatten die jullie helpen om in deze bijzondere tijd grip te houden op de uitdaging die het organiseren van een schoolreis altijd al was, en nu waarschijnlijk meer dan ooit is.

We geven je via de nieuwe najaarseditie concrete tips om flexibel in te spelen op veranderende situaties. Actuele updates vind je op www.schoolreis.nl/corona.


Een inspirerende schoolreisgroet,

namens het compleet Schoolreis.nl team


Dinsdag 8 september (week 37) zullen alle abonnees en scholen in het basisonderwijs, speciaal onderwijs, algemeen voortgezet onderwijs, ouderverenigingen, centra voor buitenschoolse opvang, internaten, scoutingverenigingen en touringcarondernemingen in Nederland gratis één exemplaar ontvangen. Wil je dit exemplaar nabestellen via de post? Voor meer informatie over het nabestellen van het Nationaal Schoolreis Magazine (klik hier). (© covercredit: ZooParc Overloon)
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!