Nationaal Militair Museum opent nieuwe tentoonstelling

Soesterberg, 13 februari 2020


Tentoonstelling Nationaal Militair Museum: ‘Hij of ik. Een Canadees en een Duitser.’


Dit jaar vieren we ‘75 jaar bevrijding’. En wie aan de bevrijding denkt, ziet al gauw beelden van feestende mensen voor zich, zwaaiend met vlaggen. Maar voor de bevrijding van Europa is een bittere strijd gevoerd. Met de tentoonstelling ‘Hij of ik’ staat het Nationaal Militair Museum in Soesterberg stil bij deze strijd.In de nieuwe tentoonstelling volgen leerlingen de belevenissen van twee militairen in de laatste maanden van de oorlog: de Canadese militair Léo en de Duitse militair Hans. ‘Hij of ik’ prikkelt en zorgt voor emotie. We zien geweld en vernietiging. En we voelen angst, boosheid en verdriet.

Met het aanvullende lesmateriaal van ‘Hij of ik’ brengen leerlingen tijdens het bezoek hun mening in kaart over dilemma’s die Hans en Léo tegenkomen. Zo voel je dat de wereld niet zwart-wit is, maar dat context belangrijk is. De tentoonstelling is eerlijk, persoonlijk en waargebeurd.

‘Hij of ik. Een Canadees en een Duitser’. Van 14 februari 2020 t/m 26 september 2021 te zien.

Meer weten over het educatieve programma bij deze tentoonstelling? Ga naar www.nmm.nl/hij-of-ik of kijk op pagina 129 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2020).


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!