Nationaal Militair Museum lanceert escaperoom ‘Bunker 83'

Soest, 18 april 2019

Nationaal Militair Museum lanceert escaperoom ‘Bunker 83’


Bij het Nationaal Militair Museum (NMM) is begin april de escaperoom ‘Bunker 83’ geopend door wethouder Nermina Kundic van de gemeente Soest. De escaperoom brengt scholieren terug naar 1983 en laat hen de dreiging van de Koude Oorlog voelen.

Bunker 83
Het spel in Bunker 83 speelt zich af ten tijde van de Koude Oorlog. Aan de oostgrens staat de Sovjet-Unie met een enorme legermacht klaar om binnen te vallen. Tegelijkertijd mobiliseren de Amerikanen zich op strategische locaties in Europa. Er is maar weinig nodig om de strategie van Mutual Assured Destruction te activeren: een aanvalsketen die resulteert in vernietiging van zowel aanvaller als verdediger. Totale wereldvernietiging. In teams van 6 tot 14 personen stap je binnen in een Russische of Amerikaanse atoombunker van waaruit nucleaire raketten kunnen worden afgevuurd. Anders dan in de meeste escaperooms is ontsnappen uit Bunker 83 er niet bij, immers, onder dreiging van totale wereldvernietiging is vluchten zinloos.

Kijk voor meer informatie over schoolbezoek, educatieprogramma’s en workshops op www.schoolreis.nl/nationaal-militair-museum. Het Nationaal Militair Museum staat op pagina 57 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2019). Foto ©Anne Reitsma FotografieNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!