Moeder, vader en jong reuzenpanda uniek in Ouwehands Dierenpark

Rhenen, 16 februari 2021


Moeder, vader en jong reuzenpanda uniek in Ouwehands Dierenpark!


Sinds kort kun je in Ouwehands Dierenpark maar liefst drie reuzenpanda’s bewonderen, Xing Ya, Wu Wen en hun jong Fan Xing. Dat is uniek, want dit zijn de enige reuzenpanda’s in Nederland.

In januari 2020 was de eerste paring tussen Xing Ya en Wu Wen een feit. Het vrouwtje Wu Wen trok zich in april 2020 terug in een speciaal voor haar gemaakt kraamhol. De pandaverzorgers konden haar alleen nog volgen via de camerabeelden uit het kraamhol. In de ochtend van 1 mei
werd daar het pandajong geboren.

Na honderd dagen kreeg het jong, zoals in China de traditie is, een naam toegewezen. Er werd meer dan 22 duizend keer gestemd en de naam werd Fan Xing, een verwijzing naar Van Gogh in het Chinees en een eerbetoon aan vader Xing Ya.

Mannetje of vrouwtje?
In oktober 2020 kwam Fan Xing voor het eerst het kraamhol uit en kon het geslacht bepaald worden. Fan Xing bleek een mannetje te zijn! In november 2020 zette Fan Xing zijn eerste stappen in het grote verblijf en werd daarbij ook zichtbaar voor de bezoekers in Ouwehands Dierenpark.

Fan Xing tijdelijk in Nederland
Fan Xing blijft maximaal vier jaar in Nederland. Daarna gaat hij naar China om daar verder bij te dragen aan het fokprogramma. Ouwehands Dierenpark is trots dat zij op deze manier op een natuurlijke wijze hebben kunnen bijdragen aan het in stand houden van deze bedreigde diersoort.

Klik hier voor meer informatie over een leerzame schoolreis vol dierbare ontmoetingen. Of check pagina 38 & 39 van het Nationaal Schoolreis Magazine, voorjaar 2021.

  

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!