Met je klas -vaak gratis- op excursie een molen

Amsterdam, 1 september 2020


Met je klas -vaak gratis- op excursie een molen

 

Hoe zorgen molens voor droge voeten? Hoe werkt de techniek van een molen? En welke producten werden vroeger in molens gemaakt? Voor kinderen vertelt de molen een bijzonder verhaal. Over het ambacht molenaar, over de werking en functie, en over de betekenis van molens voor de geschiedenis van Nederland. Bovendien laten molens een prachtig staaltje techniek zien. Laat kinderen ook een molen in het echt beleven. De geur, kracht en werking van molens maken op hen veel indruk. Bij ruim 200 molens zijn klassen, veelal gratis, welkom voor een interactieve rondleiding door een gediplomeerd molenaar.

Gratis busvervoer
Om een molenbezoek voor zoveel mogelijk scholen mogelijk te maken, heeft De Hollandsche Molen een educatiefonds waar een beroep op gedaan kan worden. Huur je een bus voor het molenbezoek of maak je andere openbaar vervoerskosten? Dan kun je subsidie aanvragen bij het Molenfonds. De subsidieregeling geldt ook voor het bekostigen van bijvoorbeeld molenmaterialen in de klas. Alle informatie en voorwaarden zijn te vinden op de docentenpagina van de Hollandsche Molens via ‘subsidie aanvragen’.

Kijk op www.schoolreis.nl/educatie/hollandsche-molen voor algemene informatie of op pagina 25 van het Nationaal Schoolreis Magazine, najaar 2020.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!