Hemelrijk opent 'Oervallei', een compleet nieuw speelgebied

Volkel, 23 april 2019

Hemelrijk opent 'Oervallei', een compleet nieuw speelgebied


Afgelopen zondag, eerste Paasdag, is een compleet nieuw speelgebied bij BillyBird Park Hemelrijk officieel geopend. In de Oervallei kunnen kinderen op zoek gaan naar goudstukken, graven ze fossielen op, swingen ze op schommels van wel 10 meter hoog en kunnen ze nog veel meer avonturen beleven. Eigenaar Ton Derks is trots op het eindresultaat: ‘Het is een unieke speelwereld geworden, met veel ruimte voor de fantasie van het kind. Het goed uitgewerkte thema past perfect in de natuurspeeltuin. Met de Oervallei gaan we nieuwe en bestaande gasten écht iets compleet nieuws bieden’.

Alle verschillende onderdelen van de vallei hebben een thema dat binnen de nieuwe speelwereld past. Ontwerper Paul Derks: ‘We willen scholieren en schoolreisbegeleiders echt onderdompelen in de Oervallei om zo een extra dimensie aan het speelgebied toe te voegen. Dit wordt zelfs doorgetrokken in het horeca-aanbod. Op het terras kan je als begeleider genieten van een drankje en een hapje terwijl de kinderen zichzelf uren kunnen vermaken door de diversiteit in de nieuwe wereld.


De bouw van de Oervallei heeft 5 maanden in beslag genomen. Het totale ontwerp en de uitvoering ligt in handen van BillyBird. Het gebied met de opgraving van dinosaurusbotten is samen met Joop van de Heuvel ontwikkeld. Deze heeft in 1998 ook Vogel Rok in de Efteling gethematiseerd en gebouwd. De reuzenschommel is door Amusementprof gebouwd en heeft de uitstraling gekregen van een oude mijnschacht.


Kijk op www.schoolreis.nl/billybird voor meer online informatie of op pagina 95 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2019) voor het perfecte schoolreisje voor groep 1 t/m 8. (Illustratie © Joop van den Heuvel).
  

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!