Floriade, de schoolreis die je maar eens per 10 jaar kan meemaken is gesloten

Floriade Expo 2022 is officieel gesloten

Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 was Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Expo is inmiddels gesloten.

Vele schoolgroepen hebben een educatieve schoolreis gemaakt naar de Floriade Expo 2022 en groene ideeën opgedaan. Slimme oplossingen uit de tuinbouw en daarbuiten met de thema’s groen, voeding, gezondheid en energie stonden namelijk centraal tijdens een schoolreis naar Floriade.

Almere, 8 februari 2022


Growing Green Cities
Floriade Expo 2022 Almere


Vanaf 14 april 2022 is Almere een half jaar hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. Onder het thema Growing Green Cities presenteert Floriade oplossingen die steden groener, gezonder en leuker maken. Een thema dat nu belangrijker is dan ooit. In 2050 zal namelijk maar liefst 68 procent van de wereldbevolking in de stad wonen, op slechts 2 procent van het totale aardoppervlak.

Floriade in de Klas
Stad & Natuur en Young & Connected (bekend van Kidsweek in de Klas) heeft samen met Floriade vier aansprekende, interactieve lesprogramma’s ontwikkeld, waarmee basisschoolklassen spelenderwijs meer leren over duurzaamheid. Deze leslijnen zijn gebaseerd op de subthema’s van Floriade: groen, voedsel, gezondheid en energie. Zo worden onderbouwleerlingen bijvoorbeeld uitgedaagd een eigen bijenhotel te bouwen. De bovenbouwleerlingen gaan aan de slag met hun eigen verticale tuin, nadat zij eerst meer geleerd hebben over de prachtige innovaties die de tuinbouwsector voortbrengt om te voorzien in de voedselvraag in Nederland. Het lesprogramma is de perfecte voorbereiding voor een schoolreis naar Floriade. De leslijnen zijn voor zowel onder- als bovenbouw beschikbaar.

Tijdens de ontwikkeling van de leslijnen is er nauw samengewerkt met vijf ambassadeursscholen uit Almere. Zo zijn de lessen getest en bruikbaar en leerzaam bevonden voor verschillende onderwijstypen. Ook hebben de scholen meegedacht over activiteiten voor kinderen op de Expo zelf. Denk hierbij aan de Expeditie route, een speciale kinderplattegrond waarmee kinderen straks over het park speuren.

Een schoolreis naar de Floriade is de perfecte mix van ontdekken, leren en plezier hebben.

Kijk voor meer informatie over ‘’de schoolreis die je maar eens per 10 jaar kan meemaken’ op www.schoolreis.nl/educatie/floriade-expo-2022. Floriade staat op de binnenkant van de cover van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2022).

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!