CORPUS is weer open voor de leukste biologieles over het menselijk lichaam

Oegstgeest, 10 juni 2021


CORPUS is weer open voor de leukste biologieles over het menselijk lichaam


Het afgelopen jaar heeft ons geleerd hoe belangrijk een gezond lichaam is. Maar hoe ziet ons lichaam er van binnen uit en hoe werkt het eigenlijk? Dát leren de schoolkinderen tijdens de spectaculaire ‘reis’. Daarna leren ze zelf met games en opdrachten in ‘mijn CORPUS’ over ‘Veel bewegen, Verantwoord eten en Gezond leven’.

Om de ‘reis’ verantwoord aan te bieden, treft CORPUS ‘reis door de mens’ diverse maatregelen. Welke dat zijn? Klik hier voor meer informatie.


Over CORPUS 'reis door de mens'
In CORPUS beleef je een spectaculaire 'reis door de mens'. Dat is uniek in Nederland, zelfs in de hele wereld. Nergens anders krijg je zo'n bijzonder doorkijkje in het functioneren van de mens. Je leert hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en wat je moet doen om het gezond te houden. Veel bewegen, verantwoord eten en gezond leven, dat is het motto van CORPUS!

CORPUS biedt scholen de ideale combinatie van entertainment en educatie. Leerlingen doen kennis op over het menselijk lichaam op een eigentijdse en aansprekende manier. Na de 55 minuten durende 'reis door de mens', begeleid door een audiotour (beschikbaar in 8 talen), kunnen de leerlingen in hun eigen tempo, onder begeleiding van een leerkracht, een speurtocht maken door de Medische Infotheek, het interactieve gedeelte van CORPUS. Hier doen zij door interactieve games en testjes op een speelse manier kennis op over het functioneren van het menselijk lichaam én over het belang van veel bewegen, verantwoord eten en gezond leven.

CORPUS 'reis door de mens' staat op pagina 75 van het Nationaal Schoolreis Magazine, voorjaar 2021

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!