Burgers' Zoo opent nieuwe waterspeeltuin 'Speelbeek'

Arnhem, 2 april 2024


Burgers' Zoo opent nieuwe waterspeeltuin 'Speelbeek'


Zo’n 30 leerlingen van groep 7 en 8 van Basisschool De Horizon en Basisschool De Piramide uit Arnhem gingen vorige week donderdag naarstig op zoek naar een gouden paasei tussen tientallen chocolade-eieren in de nieuwe waterspeeltuin van Burgers' Zoo. De vindingrijkste goudzoeker die met het zeldzame kleinood aan de haal ging, opende daarmee Speelbeek.Waterpret staat centraal
In de nieuwe speeltuin staat een kabbelend beekje centraal, waar scholieren uit de onderbouw t/m de bovenbouw naar hartenlust in en rond het water kunnen spelen. Avonturiers kunnen via stapstenen in het water of balancerend over boomstammen proberen de overkant te bereiken, of juist voor wat afkoeling te kiezen en door het water te waden. Voor de allerkleinsten zijn er rustige plekken gecreëerd waar ze onder toezicht van de schoolreisbegeleiders uitgelaten kunnen spelen.

Hoog en droog
Voor scholieren die liever geen natte voeten halen, bieden de klimtorens en avontuurlijke touwbruggen een welkome uitkomst: hoog en droog slingerend, klauterend en klimmend boven de zacht kabbelende beek kunnen energieke ontdekkingsreizigers hun hart ophalen. Via verschillende glijbanen keren zij vervolgens weer terug op aarde. Vanuit de torens hebben de scholieren een goed uitzicht op het bosrijke buitenverblijf van de olifanten.

Vormgeving en uitwerking
Burgers’ Zoo heeft Speelbeek in samenwerking met de Gelderse speeltuinfabrikant Speelmaatje ontworpen en gebouwd. Spelen in en met de natuur staat bij de ontwerpen van Speelmaatje centraal: ‘We laten onze houten speeltoestellen graag onderdeel zijn van een groen speellandschap dat de fantasie van kinderen prikkelt, zodat ze hun eigen spel kunnen bedenken. Iedere keer weer.’, aldus Alex van Hooff de directeur van Burgers’ Zoo

Schoolreisje Koninklijke Burgers' Zoo
Wil je een schoolreisje organiseren om nooit te vergeten? Voor meer informatie over een leerzaam dagje uit lees je via www.schoolreis.nl/dierenpark/burgers-zoo of kijk je op pagina 100 van het Nationaal Schoolreis Magazine, editienr. 64 (voorjaar 2024).

  

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!